avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

Buna ziua.
Pot sa inchei pentru aceeas persoana 2 contracte de munca ,pentru 2 functii diferite,darl a acelas angajator?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen.balan1967@yahoo.com , utilizator 14:35, 2 Mai 2011
Da.
Codul Muncii, ART. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea
Deci am o salariata incadrata pe postul de coordonator transporturii,si pot sa-i mai inchei un alt contract pe o alta functie de executie? Multumesc
Eu am alta situatie :
Un angajat cu 2 CIM - ambele cu norma intreaga.
Toate bune si frumoase, dar cum ramane cu programul ?
Efectiv, lucreaza la o societate de la - sa spunem 8 la 16.30.
Apoi, trebuie sa luam in calcul faptul ca are nevoie de un timp ( cat de mic ), pt. a ajunge de la o societate la cealalta. Deci, a ajuns la cea de a doua soc. pe la ora 17. Pe langa faptul ca ceilalti salariati au terminat programul ( iar eu am nevoie sa-i instruiasca, etc. ..., chestii de SSM ), ar trebui sa lucreze pana la ora 01 !!! ( pr. de lucru - 8 ore ).
Deci, daca trebuie sa demonstrezi faptul ca respectivul salariat are 2 CIM si totul e-n ordine la ambele locuri de munca, eu una nu prea ma descurc cu timpul ( fizic vorbind ) care i-ar fi necesar pt. a avea doua slujbe cu norma intreaga !
Are cineva o solutie viabila ( si corecta din p.d.v.al C.M)? Sincer eu m-am cam poticnit .....
Buna ziua
Eu intrebam daca se poate cu 2 functii si 2 contracte la aceeas societate.cit despre 2 functii la 2 societati diferite stiu sigur ca se poate dar cu timp partial la ambele,ceia ce este logic.
Daca lucreaza cite 8 ore la fiecare societate ,atunci cum ramane cu depasirea timpului de lucru legal?
@rodicayener: da, puteti sa incheiati un nou contract coordonatoarei de transport.
Exact asta spune tare si clar art. 35, pe care vi l-am citat mai sus.
Despre depasirea duratei timpului e lucru: restrictiile din codul muncii privind timpul de lucru si munca suplimentara se aplica doar pentru UN contract infividual de munca, respectiv pentru fiecare contract, nu pentru toate la un loc.

@ carmen.balan:
Solutia viabila si corecta legal este sa incheiati contracte de munca conform dorintei partilor.
Daca si angajatorul si salariatul sunt de acord cu 2 contracte cu norma intreaga (si daca angajatorul este multumit de salariat) le puteti incheia. Legea nu impune nici o restrictie, din contra, va permite in mod explict sa incheiati cate contracte vreti.
Daca aveti dubii ca angajatul poate sa faca fata, atunci nu il angajati. (acest dubiu al dvs. nu este o restrictie legala, legea va lasa sa afceti orice vreti, cata vreme ambele parti sunt de acord.)

Pentru mai multe detalii, cititi si www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
smeagull, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp integral de munca la 2 firme ContSters81656 ContSters81656 Avand in vedere prevederile Legislatiei SSM care prevad ca lucratorul desemnat SSM poate fi angajat doar cu norma intreaga, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca/ore de munca legal Roxana Popa Roxana Popa Buna ziua,daca detin un srl-d,la care sunt administrator,pot sa inchei un contract cu norma intreaga,ca si angajat, la alta societate? Dar sa am in acelasi ... (vezi toată discuția)
O persoana poate avea un job full time si 2 joburi part time? kult21 kult21 Buna ziua, As vrea sa stiu daca o persoana poate sa lucreze la 3 angajatori diferiti avand la un angajator un job full time de 8h/zi si la alti 2 angajatori ... (vezi toată discuția)