avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O persoana poate avea un job full time si 2 joburi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O persoana poate avea un job full time si 2 joburi part time?

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca o persoana poate sa lucreze la 3 angajatori diferiti avand la un angajator un job full time de 8h/zi si la alti 2 angajatori diferiti cate un job part time de 4h/zi.
Legislatia in vigoare permite acest lucru sau se poate intampina vreo problema legala?
Mentionez ca fiecare job nu are legatura cu celelalte si nici nu exista vreo restrictie in acest sens mentionata in CIM
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
kult21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 20 Septembrie 2018
Buna dimineata,
Daca timpul va permite sa desfasurati toate activitatile si angajatorii sunt multumiti de activitatea prestata atunci este perfect. Din ce cunosc,legislatia nu va impiedica sa aveti mai multe CIM, la un singur angajator sau angajatori diferiti, cu conditia ca acele contracte sa fie legale, sa nu existe vreo restrictie legala si sa platiti taxele aferente pentru fiecare in parte...( Cunosc pe cineva cu apr. 10 CIM cu norma intreaga-8 ore/zi- si nu a intampinat nici o problema pana acum)
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia mai multe c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o ... carmen.manole carmen.manole Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o companie, cand acea persoana are deja job full time intr-o alta companie? Va multumesc. (vezi toată discuția)
2 locuri de munca tatiana0906 tatiana0906 Buna seara. de ceva timp ma confrunt cu o dilema. Sunt angajata a unui INCD (full time)si de curand mi s-a mai oferit un job part time. Exista vreo problema ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)