avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 locuri de munca

Buna seara.
de ceva timp ma confrunt cu o dilema.
Sunt angajata a unui INCD (full time)si de curand mi s-a mai oferit un job part time.
Exista vreo problema cu timpul de lucru, din pdv legal? am cautat in codul muncii actualizat si nu am gasit nimic vizavi de subiect.
Trebuie sa mentionez ca domeniul de activitate va fi diferit in cazul celui de-al doilea job.
Pe scurt intrebarea mea este : pot avea 2 locuri de munca, unul full si altul part time, ambele cu CIM?
va multumesc
seara buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 7 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu timp partial cu un nou angajator chiar daca mai aveti incheiat un c.i.m. cu norma intreaga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o ... carmen.manole carmen.manole Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o companie, cand acea persoana are deja job full time intr-o alta companie? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? keeNy keeNy Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? (vezi toată discuția)
Bună seara! am un contract de muncă full time ( în cazul ... CBM CBM Bună seara! Am un contract de muncă full time ( în cazul meu ,7 ore/zi, 35 ore/săpt) .Aș vrea să-mi mai iau un job, tot de 7 ore/zi.Este posibil?Sau ar ... (vezi toată discuția)