avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am terminal liceul. Pot obtine indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am terminal liceul. Pot obtine indemnizatie de somaj?

Buna ziua.In 2010 am terminat liceul.In termeni legali pot primi indemnizatie de somaj?

Am incercat sa ma angajez dar nu am gasit unde.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 2 Mai 2011
LEGE Nr. 76 din 16 ianuarie 2002
privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

Art. 16
Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele în căutarea unui loc de muncă, aflate în una dintre următoarele situaţii:
...
b) nu au putut ocupa loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ;

Art. 17
(2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;

Art. 34*
(3) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (2) beneficiază de indemnizaţii de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Ma refeream la perioada.Adica indata se implinesc 12 luni de cand am terminal liceul.Si dupa 12 luni pot beneficea de somaj?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuia sa va inscrieti la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.
2. Mergeti la Agentia de Somaj poate, cine stie, s-a mai modificat ceva si nu stim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj dupa absolvirea facultatii daca pe timpul studiilor am intrat in somaj conf art 65 c. muncii? Maior_Renata Maior_Renata As dori sa aflu daca beneficiez de indemnizatie de somaj in cazul in care sunt proaspata absolventa de studii superioare. In timpul facultatii am lucrat dar ... (vezi toată discuția)
Somaj elev BiancaAlexandra BiancaAlexandra Pot beneficia de somaj daca am terminat liceul acum pe 30 mai si inca nu am dat bacul? Multumesc. (vezi toată discuția)