avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abuz psihic in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abuz psihic in familie

Ma confrunt cu o problema tot mai des intalnita in familiile din tara. Tatal meu este alcoolic, consuma excesiv alcool, din luna daca total zile adunate este 5-6 zile treaz, dar nu 100%, tot ce castiga da pe bautura. De fiecare data face scandal, ne terorizeaza psihic prin vorbe, prin ceea ce face(izbeste usi, strica lucruri), a inceput sa fie violent cu fratele meu si mama mea, dar loveste doar in unele parti ale corpului ca sa nu lase ume, sa spuna ca s-ar fi lovit. De 6-7 ani nu mai contribuie la nicio cheltuiala in casa, mama mea le plateste pe toate(acum toate facturile sunt pe ea, pt ca doar ea se ocupa, mai putin la lumina si asociatie). Am chemat de multe ori politia, dar ii da o amenda, il ia la sectie si atat. Daca ar divorta, ar trebui sa imparta apart, iar din ce ar mai ramane nu ar ajunge pt o garsoniera. Mama mea are acum probleme de sanatate cu inima, fratele meu si cu mine tremuram foarte tare si suntem foarte slabiti din cauza stresului, uneori imi este frica sa merg acasa.Ce am putea face? ce legi sunt pentru astfel de oameni. (Mai am o singura si mare nelamurire, de ce tatalui meu nu ii este rau, nu are nicio problema de sanatate, consuma fffffff mult alcool? sa nu intelegeti gresit, nu-i doresc raul cu toate ca el ne face, dar poate si-ar schimba parerea despre viata ca nu inseamna doar bautura)
Cel mai recent răspuns: marianamahu , utilizator 14:47, 5 Mai 2011
ati omis sa specificati ce virste aveti dv. si fratele dv. sunteti minori?
exista o optiune privind evacuarea sotului violent. ar fi o posibilitate.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
br_nicku, utilizator
Doar fratele meu mai este minor, are 17 ani.
Mama dvs. trebuie sa aiba curaj sa puna capat acestei relatii care dauneaza nu numai d-ei cat si copiilor.Eu vad rezolvarea prin divort solicitarea de atribuire a apartamentului cu plata sultei cat si evacuarea sotului violent.
Va cere si incredintarea minorului cu obligarea tatalui la plata unei pensii alimentare.
Daca se hotaraste ,ar trebui sa urgenteze cererea de incredintare minor si plata pensiei de intretinere dat fiind ca peste un an minorul va implini 18 ani .
In ceea ce priveste partajul, mai bine sa plateasca esalonat sulta respectiva decat sa intretina un alcoolic.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
avvalentina, utilizator
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta si protectia copilului, custodia copiilor minori grg_zzz grg_zzz Buna ziua! O minora de 16 ani are nevoie de un sfat si bineinteles de ajutor.Parintii ei au divortat de curand(in septembrie,cred ca s-a pronuntat divortul)si ... (vezi toată discuția)
Poate unul din soti sa vanda o proprietate fara acordul celuilalt? alexbl alexbl Parintii mei detin si locuiesc intr-o casa la tara, amandoi fiind proprietari. In urma cu 3 ani tata a dobandit prin mostenire un apartament in oras ... (vezi toată discuția)
14 ani de cosmar radu nina radu nina cum alcoolul,violenta si nepasarea tatalui duce la disperare. am sperat mereu ca se va redresa dandu-i nenumarate sanse....nu s-a angajat nici in ziua de ... (vezi toată discuția)