avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Curs schimb stornare avans livrari UE sau non UE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Curs schimb stornare avans livrari UE sau non UE

Se incaseaza in valuta integral cvaloarea produselor ce urmeaza a se livra, caz in care se emite factura de avans la cursul din data incasarii acestuia (nu intervine diferenta de curs intre data emiterii facturii si data incasarii).
Ulterior la data livrarii se intocmeste factura pentru produsele livrate concomitent cu stornarea facturii pentru avans - cursul folosit este cel de la data incasarii avansului.

Care este cursul care trebuie folosit - in cazul in care livrarea se face in aceeasi luna si cazul 2 in care la sfarsitul lunii a fost reevaluat soldul contului 419) pentru :
a)livrari catre parteneri din UE (livrari intracomunitare-LIC);
b)inlivrari catre parteneri non UE (export).
Care sunt raportarile pentru Decont 300 si Declaratia 394 (cazul LIC).
Monografie pentru aceste operatiuni

Alte discuții în legătură

Cursul valutar in facturile fiscale. sdb sdb De exemplu,un client plateste pentru un serviciu o taxa care e stabilita in Euro,plata se face in lei la cursul BNR din penultima zi lucratoare. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Factura avans livrare intracomunitara nicovero nicovero Firma la care lucrez a emis o factura de avans catre o firma din Italia in luna sept. 2009.Mentionez ca a facut si plata la 3 zile, dar livrare efectiva a ... (vezi toată discuția)
Curs inregistrare incasare rodia rodia Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incasat in avans o suma pt.livrarea unor marfuri, pt.export. Suma am incasat-o in data de 20.10.2012 iar cursul era ... (vezi toată discuția)