avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale forma juridica de infiintare a unui cluster ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

forma juridica de infiintare a unui cluster agroindustrial

interpretarea art. 6 din Legea nr. 566/2004 - Legea cooperatiei agricole.

Art. 6. - Cooperatia agricola cuprinde cooperative, entitati juridice pe domenii si ramuri de activitate, cum ar fi:

a) cooperative agricole de servicii, care asigura in sistem cooperativ serviciile pentru micii producatori;

b) cooperative agricole de achizitii si vanzari, care organizeaza atat cumpararile de materiale si de mijloace tehnice necesare

productiei agricole, cat si vanzarile produselor agricole;

c) cooperative agricole de procesare a produselor agricole, care asigura produse tipice, de marca, cu prezenta permanenta;

d) cooperative agricole manufacturiere si de mica industrie in agricultura;

e) cooperative agricole de exploatare si gestionare a terenurilor agricole, silvice, piscicole si a efectivelor de animale;

f) cooperative agricole pentru finantare, asistenta mutuala si asigurare agricola;

g) cooperative agricole de tipurile mai sus mentionate si de alte tipuri care se vor constitui cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.

infiintarea unui cluster in agribusiness care sa cuprinda producatorii agricoli, depozitarii, procesatorii si consumatorii, Institute si Statiuni de cercetare agricole, Camerele de comet si industrie, Agentiile de dezvoltare regionala, etc.



Intrebarea mea este daca aceste entitati ( producatori, procesatori, depozitari consumatori, institute, universitati, agentii, etc) se pot constitui ca persoana juridica in conformitate cu LEGEA 566/2004, avand in vedere ca art. 6 din lege precizeaza ca "Cooperatia agricola cuprinde cooperative", .......Si da si exemple, "cum ar fi" cooperativele mentionate la punctele a, b, c, d, e, f, g. Insa legea, prevede si "entitati juridice pe domenii si ramuri de activitate" dar nu detaliaza.


Alte discuții în legătură

Cooperativa anamariadaroczi anamariadaroczi Buna Vreau sa va intreb, daca in Romania se poate infiinta a cooperativa scolara? Si ce fel de taxe si impozite platesc cooperatiile? Multumesc mult pt ... (vezi toată discuția)
Cooperativa agricola Musett Musett Am rugamintea sa ma ajutati sa clarific o problema legata de tipul de membri care pot adera la statutul unei cooperative agricole. In acest moment ... (vezi toată discuția)
Aderare asociatie de fermieri la o cooperativa agricola tudorman tudorman Vreau sa stiu daca exista o solutie juridica care sa permita aderarea unei asociatii de fermieri la o cooperativa agricola. Din legea 566 am inteles ca ... (vezi toată discuția)