avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Aderare asociatie de fermieri la o cooperativa agricola
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Aderare asociatie de fermieri la o cooperativa agricola

Vreau sa stiu daca exista o solutie juridica care sa permita aderarea unei asociatii de fermieri la o cooperativa agricola. Din legea 566 am inteles ca asociatiile pot constitui cooperative insa vreau sa stiu daca si pot adera, ca entitate, la una infiintata deja?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:56, 28 Iulie 2014
Din punct de vedere al OG 26 / 2000, o asociatie constituita pe baza OG 26 / 2000 poate adera la alte asociatii sau federatii, poate infiinta SRL-uri sau alt tip de societate lucrativa bazata pe Legea 31 / 1990, nu sunt insa prevederi exprese daca poate sau nu fi fondator / asociat sau cu alta calitate in alte cateogorii de persoane juridice, dar cat timp scopul acelor persoane juridice este unul compatibil cu al asociatiei sau cu interesele acestuia, consider ca poate deveni membru sau asociati etc, in alte categorii de persoane juridice daca legile speciale care guverneaza acele categorii de persoane juridice o admit. De exemplu daca o asociatie functionand pe OG 26 / 2000 este proprietarul unui apartament intr-un bloc, e normal sa devina membru al Asociatiei de proprietari constituita pe baza legislatiei specifice privind asociatiile de proprietari. Cat despre cazul concret al cooperatilvelor, raspunsul tine de legea speciala care guverneaza regimul juridic al acelor structuri si iese din cadrul prezentei sectiuni, care e dedicata ONG-urilor, nu cooperativelor sau altor categorii de persoane juridice. Sa raspund totusi la la acest subiect: Din textul Legii 566 / 2004 ar rezulta intr-adevar ( art. 2 si art.4 alin.3) ca din cooperativele de gradul 2 pot face parte si persoane juridice, fara a se specifica tipul acestora... prin urmare concluzia este ca si o asociatie constituita conform OG 26 / 2000 ar putea deveni membru cooperator in cooperative agricole de gadul 2, cu conditia a existe compatibilitate intre scopul, obiectivele si mijloacele statutare ala asociatiei si specificul acelei cooperative.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Club sportiv moto CristinaIoanaIvan CristinaIoanaIvan Buna ! Va rog sa ma ajutati intr o problema!!!! Pot infiinta club sportiv moto ca SC? Care este minimul de membri pt. un club sportiv, nu asociatie!? Care ... (vezi toată discuția)
Lege aplicabila asociatiei de proprietari? PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Legislatia aplicabila Asociatiei de Proprietari este legea nr. 230/2007, precum si Normele metoddologice de aplicare a acesteia. Intrebarea ... (vezi toată discuția)