Acum cativa ani am avut bunavointa sa primesc in spatiu un "prieten". Adica omul si-a facut mutatie la mine pentru ca avea nevoie de buletin de Bucuresti. Intre timp ne-am certat. (Exista divorturi si intre prieteni). Anul trecut, fostul amic a luat o amenda de circulatie pe care n-a platit-o si mi-a aparut mie la impozite. Am ignorat acea amenda neplatita gandindu-ma ca n-are cum sa ma afecteze atata timp cat n-am luat eu acea amenda. Omul si-a luat intre timp propria locuinta dar probabil ca avea inca vechiul buletin si permis cand a luat amenda. Acum, din cate am inteles acea amenda ma afecteaza chiar foarte mult. Daca nebunu n-are de gand sa-si plateasca amenda, imi sta mie in cap si daca vreau sa vand apartamentul apoi trebuie mai intai sa-l eliberez de orice dari la stat adica sa-i platesc aluia amenda + restante. Se poate cumva sa scap din aceasta situatie? Am inteles ca in 5 ani o amenda se prescrie. Asta inseamna ca dispare de la taxe si impozite? Multumesc frumos!
Trebuie sa mergeti la Politie si sa anuntati ca persoana respectiva nu mai locuieste acolo si sa se opereze in evidentele Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei ca persoana nu are domiciliul la adresa respectiva.. Cu dovada eliberata la Politie ca numitul... nu are domiciliul la adresa indicata in procesul-verbal de constatare a contraventiei, mergeti la Primarie si anuntati ca persoana nu are domiciliul la adresa indicata. Veti avea ceva de umblat...
Eventual anuntati la Politie sa fie amendat pentru ca nu-si face mutatia in Cartea de Identitate.
Insa, din moment ce persoana pe care ati luat-o in spatiu nu este proprietarul umobilului, nu cred ca va afecteaza daca vreti sa vindeti, sau sa faceti orice altceva cu imobilul.
nu stiu daca persoana respectiva si-a facut sau nu mutatie. Probabil ca intre timp si-a facut. Sigur e ca in momentul in care a luat amenda nu-si schimbase inca actele. Acum daca el s-a mutat, amenda ramane atasata vechiului imobil, acolo unde a fost luata? Sau trebuie sa fac eu cerere sa i-o comute pe noul imobil ? Amenda este destul de mare (450 RON).