avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Retragerea consimtamantului proprietarului - anularea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Retragerea consimtamantului proprietarului - anularea CI

Unui prieten i s-au furat portmoneul in care era si buletinul. Intrucat mama sa nu gasea actele casei l-am luat in spatiu. Acum actele apartamentului unde locuieste au fost gasite. Cum as putea sa-l determin, legal, sa treaca pe vechea lui adresa? (mentionez ca nu mai suntem in relatii bune cu acel prieten)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 09:10, 28 Septembrie 2011

Faceti o sesizare la politie ca nu (mai) locuieste efectiv la adresa dvs. si indicati adresa exacta unde locuieste acum. Se vor face verificari si va fi obligat sa isi refaca CI.

Ar trebui sa il anuntati ca aveti aceasta intentie (de a face o sesizare la politie), poate il determinati sa isi preschimbe de bunavoie CI.

Bine, ar putea domnii de la politie sa-i dea chiar si o amenda, dar pana nu se prezinta de buna voie la SPCLEP cu documente din care sa rezulte noul domiciliu nu prea aveti cum sa-i schimbati domiciliul in buletin. Din pacate. Numai daca...isi pierde buletinul.
Cu ce va deranjeaza adresa persoanei din buletin? Aceasta nu ii da dreptul sa locuiasca la adresa respectiva.
Dreptul de a locui la adresa se obtine in urma unui contract de inchiriere.
Adresa din CI este inscrisa in baza unui contract. Daca acesta a expirat sau nu mai este valabil, este obligatia persoanei sa isi anunte domiciliul legal. Nu o face, poate suporta consecintele legii.
Este normal sa-i deranjeze adresa din buletin pentru ca acolo se trimit toate facturile, acolo esti cautat de organele statului, recuperatori, etc.practic pentru proprietar este un disconfort...pe care dealtfel la provocat de buna voie la un moment dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare de domiciliu floryn_bzz floryn_bzz am facut buletin la cineva pe adresa mea si nu mai sta aici si tot vin prin posta documente cum pot sa l anulez (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - anulare, consecinte gabyaby68 gabyaby68 Buna seara,am un. Apartament proprietate personala,nu sint casatorita,m- am mutat cu prietenul meu la mine,i- am facut buletin pe adresa mea,a fost totul bn ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu ruxandram ruxandram Buna ziua, Prietenului meu ii expira buletinul in februarie si as dori sa-l iau in spatiu. Orasul de pe actualul buletin precum si adresa sunt diferite. Cum ... (vezi toată discuția)