plangerea penala se va termina cu NUP(neinceperea urmaririi penale ) pt ca are obligatia de a va plati pensie dar are si anumite drepturi atata vreme cat face lucrul asta. in urma acestui denunt calomnios tatal va poate reclama la politie si veti avea dosar penal. eu zic sa incercati sa aplanati razboiul ca pe langa asta, denuntul calomnios va poate atrage si dezmostenirea daca dansul doreste.
pentru faptul ca aveti eventuale absente mai multe decat e cazul , in instanta asta va demonstra ca nu va ocupati de scoala iar legea il obliga sa va plateasca pensie numai cat timp faceti asta.
pt ca aveti apart inchiriat neavand contract de chirie va mai treziti cu un dosar penal pt evaziune fiscala.
daca v-a deschis actiune de micsorare eu zic sa-l contactati si sa faceti o intelegere scrisa la notar cu o pensie micsorata dar nu sistata. asa toata lumea zic eu ca are de castigat. altfel veti plati si cheltuieli de judecata ce pot ajunge la 1000 lei (nu stiu ce onorarii de avocat se practica in zona dvs).
alte inf daca doriti pe privat
va multumesc pentru raspunsul prompt.Nu, nu sunt eu cea in cauza, este o speta pe care am vrut sa o postez mai demult, care a suferit amanare tocmai din cauza ca relatiile dintre subiecti vor reveni la sentimente mai bune, dar din pacate, in situatii drastice se impun masuri drastice.
inca odata, multumesc.
Cata vreme este apreciata starea de nevoie , pensia de intretinere nu va fi sistata.
Micsorarea cuantumului pensiei de intretinere se impune numai daca s-au schimbat nevoile debitorului acestei obligatii , cat si pobilitatile de plata ale creditorului .
E adevarat ca pot fi obtinute anumite sume de bani , insa acestea trebuie sa ofere posibilitatea de a-si consolida pregatirea profesionala, cat si cea a asigurarea traiului zlinic.
Dintr-o alta perspectiva , veniturile pe care le obtinute nu sunt reglementate legal , neefind perfctat un contract de inchiriere , pe cale de consecinta, acestea pot fi apreciate ca fiind unele periodice , sporadice , tinand cont ce raporturile locative pot inceta.
Asadar , in caz ca va fi sesizata instanta de judecata , cu o cerere introductiva ce are obiect fie sistarea , fie micosrarea pensiei de intretinere , palfonul maximal pentru asigurarea subzistentei unui copil fiind acela 25 % din venitul net realizat , insa nu mai putin de aceasta cota procentuala , raporata la salariul minim pe economia nationala, fiul major va trebui sa uzeze de un probatoriu amplu, care sa contureze situatia de fapt, imprejurarile in care el isi asigurarea educatia , compus din martori , inscrisuri , interogatoriu.
E esential sa fie invederat instantei de judecata ca rezultatele scolare obtinute sunt bune , exista perseverenta cu privire la conturarea unui viitor , asadar este necesarea si sustinerea paterna .
E adevarat ca nu exista dispozitii imperative cu privire la plata pensiei de intretinere majorului , pana la implinirea varstei de 26 de ani , insa vor fi apreciate nevoile studentului , dincolo de un venit obtinut.
Apreciez ca sesizarea facuta nu poate conduce , nicidecum , la decaderea din drepturile parintesti .