avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara pana cand?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara pana cand?

platesc pensie ptr un student, termina anu 3 si da licenta, apoi are drept de munca.
Pana cand trebuie sa-i platesc mamei lui pensia alimentara?...pana termina licenta, pana termina masterul (inca 2 ani), pana la 25 de ani, pana se angajeaza ( de unde pot eu sti asta?)...pana cand?
multumesc !

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:55, 9 Mai 2013
Buna ziua,
1 Legal pana la 18 ani dar aceasta poate fi prelungita fie pana la terminarea studiilor fie, daca acestea continua, pana la varsta de 25 de ani.
Atentie, pensia se plateste copilului nu mamei
av. Gabriel Klein Kiritescu
copilului ...dar prin intermediul mamei !
Nu prin intermediul mamei, ci direct.
Mamei i-ati platit pana la 18 ani ai copilului fiind reprezentant legal, acum ii platiti copilului pt ca desi major, nu se poate intretine prin munca pt ca invata. Legal veti plati pana la max 26 de ani.
Puteti sa sistati pensia daca stiti ca a terminat cursurile si va va da in judecata daca le va relua.
Vorbiti cu copilul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Pensia de intretinere poate fi sistata , de catre instanta de judecata, daca nu mai subzista starea de nevoie.

In situatia in care fiul dumneavoastra obtine venituri, dintr-o activitate remunerata, venituri ce se caracterizeaza prin constanta, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea reglementarii acestei situatii de fapt.

Pensia de intretinere este datorata copilului major , cu titlu de exceptie, pana la implinirea varstei de 26 de ani .( starea de nevoie este caracterizata de imposibilitatea asigurarii subzistentei, din cauza desavarsirii pregatirii profesionale, prin efectuarea studiilor universitare sau postuniversitare).


Cred ca depinde si de tipul studiilor, de orarul zilnic, structura lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copii ContSters285708 ContSters285708 Buna ziua, in urma divortului,instanta obliga tatal minorilor ,,la plata unei pensii de intretinere incepand cu data ,,x\'\' pana la majoratul celor doua ... (vezi toată discuția)
Incetarea pensiei alimentare Daniel1971 Daniel1971 Buna ziua. Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Sunt divortat din 2003 si instanta a dispus plata unei pensii de intretinere in procent de 25% din salariu ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie de intretinere alegbob alegbob Mai pot sa primesc pensie de intretinere de la tatal meu daca sunt studenta in ultimul an la master ( am 23 de ani) , dar totusi sunt si angajata ? In ce ... (vezi toată discuția)