avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cai de atac in urma respingerii unui NUP pe 180 C.P.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cai de atac in urma respingerii unui NUP pe 180 C.P.

Buna ziua. Am luat o sfanta de bataie de la fostul sot in urma careia i-am facut reclamatie la politie. Dupa instrumentare, Politia a trimis dosarul catre Parchet cu propunere de incepere a urmaririi penale. Parchetul insa i-a dat o amenda administrativa si NUP. Am mers pe cale ierarhica mai sus, dar i s-a mentinut NUP. Atunci am mers in instanta unde judecatorul a decis sa imi respinga actiunea, ba chiar sa platesc si cheltuielile de judecata. Intrebarea mea este: mai exista cai de atac a deciziei instantei? Avocatul meu spune ca mersul la instanta coincide cu un recurs si ca nu mai am nimic de facut. As dori si alte opinii, multumesc.
V-a sfatuit bine si domnul avocat si celelalte organe in drept . Din cele aratate a fost deja amendat . Altceva ce a-ti dori sa mai faca ptr dvs. S-au epuizat treptele , gradele punitive ale invinuitului , in lumina art180 c. pen.
Mi-as fi dorit ca Parchetul sa imi permita sa imi recuperez macar cheltuielile cu inteventiile medicale pe care le-am suportat, sa imi permita sa ma constitui parte civila. In urma bataii mi-a distrus nasul si mi-am pierdut mirosul. Mirosul nu il mai recuperez, dar banii cheltuiti pe tratamente precum si operatia mi se parea de bun simt ca cineva sa il puna pe fostul sot sa mi-i restutuie.
In ceea ce priveste prejudiciul cauzat , prin lezarea suferita , va puteti adresa instantei de judecata , in temeiul raspunderii civile delictuale, conform art. 998-999 din Codul civil.

Este savarista o fapta culpabila , cu vinovatie .Intr-adevar, procurorul care a supravegheat urmarirea penala a apreciat amenda administrativa ca fiind suficienta.

Va fi necesara , insa , plata unei taxe judiciare de timbru.
Date fiind imprejurarile in care dumneavoastra solicitati plata de daune materiale si morale, puteti beneficia de ajutorul public judiciar , justificat faptul ca, in raport de pretentiile pe care le aveti dumneavoastra, o asemenea plata v-ar prijmejdui traiul zilnic.


Sa uzati de inscrisuri doveditoare, care atesta intinderea pagubei suferite , de natura materiala, cat si a celor care sa justifice suferinta ce v-a fost pricinuita in urma actelor de violenta.

Totodata , sunt lamuritoare declaratiile de martor , inscrisuri , cat si o expertiza medico-legala.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum motivez in drept actiunea cu pretentie materiala? pop sorin pop sorin Buna seara Cetateanul X il loveste cu levierul su cu palma pe Y care se apara cu un spray lacrimogen. La fata locului se afla, martorul Z. In urma plagerii ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cercetasa cercetasa am un proces in care sunt inculpat pentru vatamare corporala , a avut loc o bataie intre cumnatul meu si un vecin al meu iar eu am intrat si i am ... (vezi toată discuția)
8 zile ingrijiri medicale mariusuca mariusuca daca nu vreau sa ma impac cu partea vatamata ce preapsa pot sa primesc. multumesc (vezi toată discuția)