avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot asista la procese?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot asista la procese?

Spuneti-mi si mie va rog daca se poate asista la un proces (intr-o sala de judecata ) ? sau la mai multe cazuri (procese)intr-o zi.
Cel mai recent răspuns: Ioana ISVORANU , Consilier juridic 21:56, 4 Iulie 2008
Potrivit art.127 din Constituţie „ªedinţele de judecată sunt publice, afară de cazurile prevăzute de lege”. Aceste dispoziţii sunt reproduse şi în art.12 teza 1 din Legea nr.304/2004. De asemenea, art.121 alin.1 din Codul de procedură civilă dispune că : „ªedinţele vor fi publice, afară de cazurile când legea dispune altfel”.

Prin urmare, puteti participa la cate sedinte de judecata doriti intr-o zi.
daca nu aveti un interes anume, asteptati sa fie mai racoare....in salile de judecata, in special la judecatorii.:)
li_a_she a scris:

Spuneti-mi si mie va rog daca se poate asista la un proces (intr-o sala de judecata ) ? sau la mai multe cazuri (procese)intr-o zi.

Exista destul de multe persoane care vin si asista la sedintele de judecata . Pe unii chiar ii amuza sa asiste...isi iau chiar si notite (cine stie poate scriu vreo carte). Asa ca de ce nu si Dvs? Uneori e chiar amuzant in sala de judecata care brusc se umple cand e ploaie afara sau soare prea arzator. Daca stati bine si cu plamanii si nu va deranjeaza mirosurile si daca nu suferiti din cauza aerului conditionat care vajaie prin urechi....vizionare placuta.
Va recomand procesele de divort.
Vizionare placuta.
si cum trebuie sa procedez unde sa ma duc? trebuie completata vre-o cerere?

Alte discuții în legătură

oricine poate asista la procese? ContSters113408 ContSters113408 Buna ziua! Sunt student in anul I la drept si cu toate acestea n-am avut ocazia pana acum sa intreb vreun profesor de la facultate daca oricine poate asista la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire inregistrare sedinte de judecata carybella2014 carybella2014 Buna ziua, Avand in vedere urmatoare: Legea 304/2004 Art. 12 ªedinţele de judecată sunt publice, în afară de cazurile prevăzute de lege. ... (vezi toată discuția)
Student drept Cristina_adm Cristina_adm Buna seara!Am observat ca pe acest site se dau raspunsuri concrete unor intrebari.Eu sunt studenta la Drept in anul I si as vrea sa stiu daca pot participa la ... (vezi toată discuția)