avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 221/2009

eu totusi nu inteleg din ce cauza sunt respinse actiunile intemeiate pe legea 221? pana la urma, afara de modificarile aduse prin oug 62/2010, mai exista ceva mai nou? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters183619 , utilizator 17:16, 3 Mai 2011
Salut. Da exista o exceptie de neconstitutionalitate a textului care indreptatea la daune morale, care a fost admisa si in consecinta din L 221/221 nu a mai ramas decat posibilitatea de a se constata caracterul politic al evenimentelor, fara posibilitatea de a solicita daune morale.
Desigur ca, in masura in care ai avut o actiune pe rolul instantelor pana la 15.11.2010- parca???, data admiterii exceptiei, ti se vor acorda daune morale, in schimb pentru actiunile promovate ulterior, pretentiile la daune morale se resping.
Exista totusi o sansa ptr cei care promoveaza actiuni dupa aceasta data, cererea trebuind sa aiba doua capete: - constatarea caracterului politic invocandu-se L221/2009, respectiv
- solicitarea de daune morale pe dreptul comun ( 998.999 Cciv,-raspunderea delictuala ) Sper ca ti-am fost de folos. Salut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri detinuti politici szabodoinitadoina szabodoinitadoina recent plenul senatului a aprobat un proiect privind acordarea de despagubiri de 24.000 euro pt fiecare an de detentie politica. care ar putea fi aprobat in ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea art. 5 alin 1 lit a) legea 221/2009 Antoanela Geaman Antoanela Geaman Dragi colegi, m-ar interesa parearea voastra in ce priveste aplicabilitatea art. 5 alin 1 lit a) Legea 221/2009, avand in vedere deciziile controversate ale ... (vezi toată discuția)
L221/2009 asud asud Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti ce s-a mai intamplat cu L221/2009,legea care privea detinutii politici?Eu am o hotarare definitiva si irevocabila, dar nu mi ... (vezi toată discuția)