avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exclus de la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exclus de la mostenire

Buna ziua.Cum pot rezolva situatia in urma careia am ramas fara locuinta?Cazul este urmatorul;Din anul 1994 am locuit in casa bunicului meu.L-am ingrijit pina la moartea acestuia in anul 2000,cu intelegerea tacita de a ramane sa locuiesc in casa.In aceeasi curte exista o alta dependinta, neinregistrata,in care am locuit inainte cu parintii si fratii si in care locuieste acum un frate al meu.Din 2004 am plecat in strainatate cu familia(am 4 copii).Acum am aflat ca fratele meu a dezbatut succesiunea la notar,eu fiind omis.Mostenitorii sant doua doua matusi(cite1/3)si doi frati(1/6)din masa succesorala(casa+teren+teren arabil).Mama mea este decedata.Cum pot revendica pertea mea de mostenire,avind in vedere ca am fost singurul care a ingrijit de batran si de casa si sint singurul din mostenitori fara alt domiciliu? Mostenirea a fost acceptata tacit,eu am locuit efectiv in casa pina in 2006, am platit impozite,am facut reparatii.Mama a murit in 97.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
nepot, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:31, 3 Mai 2011
Pentru stabilirea calitatii de mostenitor si calculul cotei cuvenite din mostenire nu are nici o importanta ca ati ingrijit pe defunct ori ca nu aveti alta locuinta.
Puteti cere in justitie anularea certificatului de mostenitor insa trebuie sa fi acceptat tacit mostenirea adica sa va fi comportat ca mostenitor in lunile de dupa moartea bunicului.
Ar trebui sa stim insa si cand a murit mama d-voastra.
Pot avea prioritate la casa,cu plata despagubirilor catre ceilalti mostenitori?

@nepot
"Mostenirea a fost acceptata tacit,eu am locuit efectiv in casa pina in 2006, am platit impozite,am facut reparatii.Mama a murit in 97."

Sa inteleg ca nu ati primit citatie pt procesul in urma caruia ati fost inlaturat de la mostenire?

dezbaterea afost la notar,eu nu am fost inclus deloc,am aflat dupa eliberarea certificatului.Eu sunt in strainatate si am aflat ca fratele meu a declarat ca nu mai exista alti mostenitori,deci eu nu exist.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
nepot, utilizator
Trebuie sa va adresati instantei pentru constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nedezbatuta dupa 22 de ani cosgab9 cosgab9 Buna ziua. Dupa 22 de ani de la moarte ambilor parinti a tatalui meu, nu am dezbatut mostenirea pe o locuinta + teren. Sunt in total 4 frati care ar avea ... (vezi toată discuția)
Termen acceptanta succesorala - legea 18/1991 adriana-de adriana-de Stimati Domnilor Avocati, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Este vorba de dezbaterea succesiunii dupa bunica mea, plecata din tara cu fiul ei ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? catalinbadboy catalinbadboy Am o casa pe numele bunicilor, decedati amandoi, ei au avut 2 copii, mama si unchiul meu, decedati si ei......unchiul meu era casatorit, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)