In cautarile mele de informatii, intamplator, am dat peste acest ordin al Ministerului finantelor: Declaratie privind veniturile estimate din activitati independente
Baza legala: OMFP 160/2004 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare privind administrarea impozitului pe veniturile persoanelor fizice.
Contribuabilii vizati: declaratia se completeaza de catre contribuabilii care realizeaza venituri in bani si/sau in natura, provenind din activitati independente - comerciale si profesii libere, desfasurate in mod individual si/sau in cadrul unei asociatii fara personalitate juridica, constituita intre persoane fizice, inclusiv din activitati adiacente; nu se depune de catre contribuabilii care realizeaza venituri pentru care impozitul se percepe prin retinere la sursa de catre platitorii de venituri : cazul veniturilor comerciale realizate in baza contractelor de consignatie, de agent, de comision sau de mandat comercial; cazul veniturilor din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil. Mai e valabil acest ordin? Ma interesa foarte mult ceea ce am trecut cu "italic" daca e valabil in conditiile in care dvs. spuneti ca trebuie depusa totusi o declaratie de venit....E vorba de un alt fel de declaratie?
Nu m-ati lamurit deloc. Eu am mai completat declaratia 205 pentru impoziutul pe dividende.
Cf. codului fiscal. veniturile obtinute in baza conventiilor civile se impoziteaza cu 10% (art.52) SAU cu 16% (art.78-79).
Situatia asociatiei de proprietari este :
- impozitul pe veniturile obtinute in baza conventiilor civile de prestari servicii este in cota de 16% (cf art. 78 -79 Cod fiscal)
- in declaratia 205, la randul 6 scrie ca se completeaza de platitorii de venituri in baza art. 52 cod fiscal( adica impozit 10%).
Va rog mult, lamuriti-ma!!!
Are sau nu dreptate administratia fin.?!?