Intrebare: S-a vandut sigur si terenul de sub casuta? Trebuie vazut contractul de v/c. Cu ce drept a vandut o astfel de firma terenul? In fine, daca aveti o Hotarare judecatoreasca (titlu de proprietate) pe 600 mp - 36 mp! In acest caz continuati cu procesul de revendicare. Macar pentru teren daca devine incidenta noua lege privind vanzarea potrivil lui 112/1995. Desi procesul inceput anterior aparitiei legii ar trebui sa nu aiba de suferit. E vorba de neretroactivitatea legii. Cereti si contractul de intretinere daca puteti, ca sa vedeti ce intidere are dreptul lor, adica ce drepturi le-a conferit persoana intretinuta proprietar al casei. Manifestari de genul bun proprietar are doar acesta. Le puteti constitui o servitute (drum de trecere). Latime 3 m. Le puteti pune si gard daca amplasarea permite. Solicitati prin instanta desfiintarea constructiilor si plantatiilor ilegale sau sa le faceti dvs pe cheltuiala lor. Trebuie sa formulati chiar asa in cerere pentru ca judecatorul sa se pronunte asa. Puteti sa le cereti bani pentru servitutea creata mai ales ca folosesc spatiul pentru turisti. La cum arata situatia nu inteleg de ce avenit el cu executorul? Ce sa faca in curtea dvs? Cred ca puteti face mult taraboi si aveti de castigat. Nu credeti ca acel executor ori nu stia de ce a venit ori miza pe intimidarea dvs? Iar plantarea de pomi si vie in curtea dvs nu va seamana a tulburare de posesie? Dac el a venit cu un executor dvs de ce nu ati chemat un politist?
iuliaro2006 , va multumesc pentru raspuns si-mi cer scuze ca n-am detaliat povestea cu executorul .acesta a fost chemat de soacra mea , omul desi are scoala , autorizatie ,s-a comportat ca o sluga - cu stiiti ,daca se poate , va rog ,le-a luat totusi o declaratie prin care aceia se obligau ca in termen fix pana la o data , sa lase spatiul ocupat cu constructii si verdeturi , liber , si asta mai mult de gura avocatei soacra-mii , asta pe 12 octombrie 2007. de cand se judeca, adica de ani buni , proprietara care a cumparat casuta prin serviciu , nu a venit niciodata absolut , nici nu se stie daca mai traieste ,desi ar avea cam 74 ani . din cate stiu pamantul de sub casa nu e vandut .drumul de servitute cu latima de 3 m nu se poate pentru ca nu exista atata spatiu intre casa mare si gard iar din usa lor ar insemna aprox 15 * 3 si inca 40* 3 , pai ei ar avea mai mult decat are soacra .
in problema gardului , sotu ' ar vrea sa imprejmuiasca exact proprietatea lor , pentru ca acestia in momentul cand ies pe usa lor in curtea noastra sa treaca doar fara posibilitatea de a pune masa - sezloguri / gratar ..din punctul meu de vedere situatia e dezastruoasa , noi venim de oriunde si intram drept in casa , in timp ce ei pot sta la umbra in curte .
edit ca sa va intreb , daca nu soacra mea le-a vandut casuta , ea trebuie sa fie obligata la cedarea dreptului de a trece prin curtea ei ? multumesc
Stimata doamna, dar spuneti lucruri minunate. Daca terenul de sub casa nu e vandut situatia se schimba. Rugati avocatul dvs sa verifice si sa incerce ceva in acest sens. Cat priveste dr de servitute ma tem ca trebuie sa il acordati. Trebuie sa il lasati sa intre. dar nu sunteti obligati sa suportati o asemenea desfasurare de forte in curte.
raspunsul dvs este incurajator , insa ma lasa total in ceata .
adica , daca terenul nu e si el vandut , ce inseamna ?
si privitor la restrictionarea accesului ar insemna ca au voie sa circule prin curte doar cele 2 persoane carora le-a fost facut acel contract de catre cel care a cumparat ?
avocata de acum pare o persoana serioasa si cere un onorariu suficient de mare ca sa descurce aceste probleme , eu sunt nora si discutiile se poarta intai intre soacra si cei 2 fii , totusi mai mult cu sotul meu deoarece fratele lui e in america . eu i-am citit sotului primul dvs raspuns si i-l voi arata si pe urmatorul ca sa stie ce sa intrebe pe avocata .
va multumesc
Cereti-ii avocatului dvs sa discutati despre accesiunea imobiliara. Cunoscand dosarul poate gaseste vo solutie si forteaza nota. Art. 488 si urmatoarele Cod civil : Tot ce se uneste si se incorporeaza cu lucrul se cuvine proprietarului lucrului (...); Art. 489 Proprietatea pamantului cuprinde in sine proprietatea suprafetei si asubfetei lui.
Are voie sa circule si cine vine in vizita la ei. Cat despre turisti... doar proprietarul ar putea inchiria insa fara sa va tulbure linistea, sa faca gratar si plaja in curtea dvs. Ar trebui sa percepeti cota parte din chirie. Daca turistii fac plaja in curtea dvs chemati de 2-3 ori politia si vor ramane fara turisti. Le spuneti ca este curtea dvs si nu le permiteti. Ca i-a inselat cel ce le-a inchiriat si ca sa faca bine sa-l traga la raspundere sau sa plece.
Incercati sa impiedicati cu orice pret extinderea constructiei sau orice al lucru ce ar face-o sa fie vesnica. Dupa dimensiuni pare o anexa sau un fel de bucatarie devara cu o camera, ceva. Daca nu obtineti nimic invocand accesiunea asteptati sa se darame cosmelia, maturati frumos molozul si li-l puneti la poarta. Sa si-l ia si sa plece. Terenul e al dvs. Punct. Si spre deosebire de cosmelie e vesnic.