avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane la intretinere

Buna ziua
Am o mica problema cu cei de la asociatie. imi trec persoane dupa bunul plac. In apartament locuieste o persoana iar eu ma trezesc cu 2-3. ce este de facut. mentionez ca am discutat cu cei de la asociatie, iar raspunsul lor ca "se rezolva" ramane doar un raspuns. Eu stau in chirie iar proprietarul e plecat din tara. Din cate am inteles nevasta celui de la asociatie sta in bloc cu mine si urmareste cine intra iese din bloc. ce este de facut. o persoana dupa cat timp se trece la asociatie?? eu stiam ca trebuie sa stea sa locuiasca minim 15 zile consecutiv. multumesc
Corect, asa este, pe de alta parte faceti in scris adresa catre asociatie in care cereti ce aveti de cerut si doriti si un raspuns in acest sens, trimiteti cu confirmare de primire si poate lucrurile se vor schimba!
Nu neaparat 15 zile consecutiv.
Daca in asociatie se considera ca aceste zile in care o persoana locuieste din 2 in 2 zile sau locuieste 2 zile si pleaca 1, fara sa negocieze cu conducerea asociatiei modul cum se va prevedea numarul de persoane, conducerea asociatiei poate sa-i puna la intretinere persoane in plus.
Fiecare asociatie isi face propriile reguli in limita legii pe care si dv., in calitate de chirias, trebuie sa le respectati.
Dv. spuneti ca cineva pandeste cine intra si iese din bloc. Are vreo importanta asta, daca la dv. nu locuiesc persoane in plus? Cred ca nu.
concret eu locuiesc singur dar sora mai vine in weekend (nu in fiecare weekend). si mai vine prietena, ca tot omul. dar ea plateste la ea la asociatie. de asta am spus faza cu panditul.
Vreau sa va spun ceva in legatura cu prietena care "mai vine la dv." si am sa va rog sa nu mi-o luati in nume de rau.
Depinde cat de mult inseamna acest "mai vine la mine....", iar panditul (cred mai degraba ca este pur si simplu un vazut din intamplare, pentru ca nimeni nu sta ca prostu' sa se uite pe fereastra sa pandeasca daca si cand vine cineva, dar intamplarea este "intamplator" foarte frecventa.
Pe de alta parte, pentru asociatia unde locuiti dv., nu are nicio importanta materiala ca prietena plateste gazul, electricitatea si gunoiul in alta parte, important este unde face aceste consumuri, adica unde sta cu precadere (nu neaparat unde doarme, deoarece cand dormi nici nu te plimbi cu liftul, nici nu consumi gaz, nici nu faci gunoi).
Fiecare asociatie, prin oamenii sai "vigilenti" doreste sa-si reduca costurile si sa reduca in special pierderile, ca sunt facute intamplator sau sunt facute de persoane...
Eu cred ca ar trebui sa va sfatuiti cu prietena sa iasa, cu cerere scrisa catre presedintele asociatiei, de la una din asociatii...si anume de acolo unde e vazuta mai putin. Daca considerati ca e musai sa o faceti la blocul dv., atunci solicitati in scris, asa cum v-am spus mai sus si vorbiti si cu presedintele asociatiei si explicati-i situatia (dar nu-i pomeniti de plata intretinerii in alta parte!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar persoane la intretinere tazmanya28 tazmanya28 Buna ziua, Ma numesc Mihai si am si eu o problema, de ceva timp prietena mea sta mai mult la mine , problema este ca sefa de scara a fost la asociatie ... (vezi toată discuția)
Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca intretinerea in doua locuri? AndreeaFr AndreeaFr buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)