avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere cheltuieli PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere cheltuieli PFA

Buna. Sunt PFA. In acest an am platit contributia la CAS pentru 2007, 2008, 2009, 2010 + dobanzile si penalizarile aferente. Pot deduce aceste sume din veniturile pe 2011?

Pot deduce o parte din cheltuielile cu intretinerea locuintei in cazul in care administratorul de bloc spune ca nu are facturier si nu imi poate da factura? Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 11:31, 3 Mai 2011
Conform Codului Fiscal Articolul 48 alin (4) Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:
...
b) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;

Tot in acelasi articol avem la alin (7) Nu sunt cheltuieli deductibile:
...
f) amenzile, confiscările, dobânzile, penalităţile de întârziere şi penalităţile datorate autorităţilor române şi străine, potrivit prevederilor legale, altele decât cele plătite conform clauzelor din contractele comerciale;

Asadar, puteti deduce contributiile la CAS pentru ca plata a fost efectuata in cadrul exercitiului financiar curent, insa nu puteti deduce dobanzile si majorarile de intarziere .

Puteti deduce cheltuielie cu intretinerea (conform contractului de comodat) in baza chitantelor primite la plata intretinerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile stoicavioleta17 stoicavioleta17 Cheltuielile cu penalizarile calculate de firmele de leasing sunt dedectibile fiscal ? (vezi toată discuția)
Care sunt cheltuielile dedictibile pentru avocati? Admin Admin Ati avut experiente nefaste la inspectorul financiar? Sunt curios ce gen de cheltuieli elimina de obicei de la deductibilitate. (vezi toată discuția)
Deductibilitate debite ani anteriori book2 book2 In urma unui control de la mediu s-au constatat debite si majorari pe perioda 2004-2008 . Va rog sa-mi spuneti daca cheltuielile cu aceste debite sunt ... (vezi toată discuția)