avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... practici comerciale corecte?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

practici comerciale corecte?

Buna ziua. Anul trecut, unul dintre agentii de vanzare ai firmei noastre si-a dat demisia si a plecat la o firma concurenta. Acum, de o luna de zile (banuiesc ca nu ii merge chiar asa bine), a inceput sa contacteze clientii nostri si sa le trimita mailuri prin care le spune ca noi oferim preturi mai bune la alti clienti si tot felul de denaturari. La inceput l-am ignorat, dar actiunile sale au devenit suparatoare acum. Intrebarea mea este daca exista vreo lege, prevedere legala care sa normeze practicile comerciale si care sa interzica un astfel de comportament. Daca aveti cunostinta despre asa ceva, va rog sa imi spuneti. As vrea sa fiu bine documentat inainte de a apela la un eventual avocat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:29, 5 Mai 2011
Au fost ceva clauze in contractul de munca pe cand era la firma dumneavoastra, care sa-i interzica asa ceva? De acolo puteti pleca.
Din pacate, nu. M-am uitat peste dosarul lui de personal, dar nu cred ca este ceva de care ma pot "agata". A fost o greseala a mea ca am avut incredere in el.


E o practica generala , de obicei agentii dupa ce ajung sa cunoasca clientela isi fac propria firma si fac concurenta firmei care ia antrenat. De obicei chiar daca a fost semnat un contract cu ei nu ajuta , pot pune pe altii sa faca treaba in locul lor .
~ Conținut șters la cerere ~
DAUNE MORALE, DOVEZI, CONCURENŢÃ NELOIALÃ

[ link extern ] /


Clauza de neconcurenta. Obligativitatea inserarii in contractul individual de munca a activitatilor interzise salariatului

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala omumaro omumaro Buna ziua, doresc sa aflu mai multe detalii despre concurenta neloiala si anume: Am infiintat un PFA cu activitate principala \"9511 repararea calculatoarelor ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala la asociatii de proprietari Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna ziua, sunt administrator la o firma care avem ca obiect de activitate prestarea de servicii curatenie la Asociatii de Proprietari si vreau sa va supun ... (vezi toată discuția)
Clauza confidentialitate miguelanhel miguelanhel am lucrat la o societate pe o functie de conducere pe o perioada de 8 luni iar ulterior am primit o oferta de munca mult mai buna din punct de vedere financiar ... (vezi toată discuția)