avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contul 471
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contul 471

Buna ziua.
Ma numesc Dany si intampin ceva probleme la reglarea unei inregistrari. Am o factura inregistrata in luna a saptea pe avans iar acum la inventarierea conturilor am observat greseala, pe factura aceea am materiale si trebuiau trecute in 354.
Iar acum la 31.12.2010 nus tiu cum sa fac reglarea. De stornat nu cred ca mai pot deoarece am decotul de TVA depus si inregistrat.
M am mai gandit la varianta aceasta: stornez la dec 2010 fact din luna iulie dupa care o inregistrez tot in dec 2010 doar ca pun 354 in loc de 471.
La aceasta varianta m am gandit.
Mentionez ca am o doamna contabila care ajunge la mine la sf de luna si nu are rabdare sa -i comunic toate problemele. Nu am curajul sa o intreb deoarece nu prea vrea sa ma ajute, iar eu nu prea ma descurc. Sunt abia la inceput de drum si incerc sa invat sa fac totul cat mai bine.
va multumesc.
Aveti materiale ... la terti?
nu sunt la terti. au fost deja folosite.
Au fost materiale de la un furnizor doar ca am facut inregistrarea gresita la vremea respectiva.
pai atunci ce treaba aveti cu 354?! Faceti in luna respectiva sau urmatoarea 602=471 cu valoarea materialelor consumate, dati o inchidere si gata....
M am gandit ca fiind trecute pe factura materiale mai trebuie sa le trec in contul de materiale. Dar aveti perfecta dreptate cu acea nota contabila.Si pot sa o fac la 31.12.2010 ca sa nu modific toate balantele?
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi 31101979 31101979 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva ref la stornarea unei facturi. In luna iulie 2010 primesc o factura pe care o platesc. In urmatoarea luna ... (vezi toată discuția)
Eroare bilant 30.06.2011 demiankiki demiankiki Buna ziua Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu ... (vezi toată discuția)
Reevaluare anuala auto denisa2011 denisa2011 buna ziua, am preluat o sc care in 2011 a achizitionat o masina in leasing; anul trecut dna nu a facut reevaluarea la 31.12.2011, si nici facturile nu au ... (vezi toată discuția)