avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate parere/sfat - pot folosi contul de salariu pentru a ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

parere/sfat - pot folosi contul de salariu pentru a primi bani din strainatate?

Prietena mea este plecata in Suedia si vrea sa trimita de acolo o suma de bani., pentru asta trebuie sa deschid eu un cont aici. Intrebarea mea este daca pot folosi contul de card in care mi se face achitarea salariului. Cum se poate face aceasta? Sau un alt sfat cu privire la intrebarea mea in care costurile sa fie cat mai mici. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 23:37, 16 Mai 2011
Trebuie sa va deschideti un cont in valuta, chiar si la aceeasi banca unde aveti deschis contul de salariu.
Conturile in valuta sunt destul de... scumpe, iar daca suma este modica nu merita sa platiti asa mult in plus - comisioane...

Cel mai ieftin este prin "oficiile specializate" sau firme de transport calatori care au si acest serviciu de transfer bani (regulamentul forumului nu-mi permite sa scriu denumirile)
Transferul intre conturi,chiar apartinand aceleasi banci implica costuri (comisioane) ridicate.Cel mai practic,rapid si mai putin costisitor sunt serviciile de transfer de bani,transferul se realizeaza in maxim 5 min si se poate efectua la aproape orice agentie bancara.
@aureliapopescu, eu am cont deschis la o banca, platesc 5 RON / luna, pe langa contul de LEI am subconturi USD, EURO; nu exista taxe suplimentare pentru administrarea / deschiderea acestora; pentru transferuri din afara tarii, cei ce imi trimit bani platesc in jur de 25 USD / transfer(depinde de suma transferata prin SWIFT); mai nou banca imi ia si ea la fiecare transfer 1 USD (imi apare pe extrasul de cont Comision Bank Nostro)
Cel mai bine dati o fuga la banca si vedeti ce costuri implica deschiderea contului (daca implica ceva costuri) si eventual administrarea contului (unele cer taxa pentru fiecare valuta/sub cont deschis, alte banci doar pentru pentru un cont)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografia platilor printr-o institutie financiara nebancara letitiamc letitiamc Buna ziua, Administratorul societatii romane private (SRL) la care tin contabilitatea doreste sa faca plati prin conturile unei societati financiare nebancare ... (vezi toată discuția)
Comisioane banci sorinvlcc sorinvlcc Buna ziua, sunt angajat al unei firme straine si aceasta imi transfera salariul lunar intr-un cont curent deschis la o banca din Romania. Cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore? Amandineig Amandineig Va salut, Mi-a intrat in cap ideea sa imi deschid o firma offshore...problema este ca nu prea am habar cu ce se mananca astea, asa ca ii rog mult pe cei ... (vezi toată discuția)