avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Data intocmirii procesului verbal de contraventie este ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Data intocmirii procesului verbal de contraventie este completata gresit

buna ziua,

am o problema si eu. am luat in data de 20.04.2011 o amenda pentru ca am baut bere intr-un parc.

azi (03.05.2011) am mers sa platesc amenda, cand functionara de la ghiseu im spune: "domnule, dar abia acum platiti?" eu... masca... ma uit pe procesul verbal cand e intocmit in 20.01.2011 (aceeasi data apare pe procesul verbal apare de 2 ori). merg la politie sa spun ca e o greseala, sa modifice, sa faca cumva sa pot sa platesc (eu cetatean onest). la politie imi spune ca nu se poate modifica procesul verbal si ca il suna pe agentul care l-a intocmit. agentul e in concediu...

mi-a spus sa revin in data de 14.05.2011 cand vine concediu agentul respectiv si ca el (politistul care trimite procesele vrebale la primarie), nu il va trimite pe al meu pana atunci.


problema e ca nu vreau sa ajung prin tribunale sa afle parintii mei despre amenda asta, care eu vreau sa o platesc.
exista vreo cale sa se poata anula acel proces verbal? sau la primarie cand vor vedea ca e din data de 20.01.2011 il vor lua in seama?

nu vreau sa ma trezesc ca am de platit la impozit pe casa si asa mai departe.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:34, 12 Mai 2011
In termen de 15 zile de la comunicare formulati plangere contraventionala impotriva PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
unde pot sa gasesc un model pentru astfel de contestatie?
La data de 04.05 se implinesc cele 15 zile , deci astazi fiind ultima zi , trebuie sa mergeti la instanta sa depuneti plangere contraventionala impotriva procesului verbal (la instanta competenta teritorial locului constatatrii contraventiei).
Invocati nulitatea procesului verbal de contraventie datorita completarii gresite a datei constatarii contraventiei.
am depus plangere contraventionala si azi mi-a sosit in posta citatia. trebuie sa ma prezint in septembrie.

dar in citatie scrie ceva de genul:

"Sa depuneti la dosar originalul procesului verbal, sub sanctiunea suspendarii cauzei in temeiul 155 ind. 1 cpc".

ce inseamna asta?

multumesc,
Trebuie depus la dosar procesul verbal contestat , la care faceti referire si in relatarea dvs.

Alte discuții în legătură

Neinmanare proces verbal de catre agentul constatator Costinel Burca Costinel Burca Daca am semnat procesul verbal intocmit de catre agentul constatator, dar acesta nu mi-a dat originalul si a pastrat amandoua exemplarele, adica originalul si ... (vezi toată discuția)
Agentul de poliție a completat un pv de contravenție cu alt motiv la sancționare decât cel comunicat șoferului. există probă video, se poate folosi în instanță? mariustz mariustz Bun gasit, Astazi un prieten a fost oprit de un echipaj pentru ca a trecut peste linia continua intrand intr-un peco, de mentionat ca acel peco este situat ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara ambarus ionut ambarus ionut am gasit un actipild pe parbriz de la politia comunitara cu o amenda de 600 lei ca am parcat pe trotuar an fata blocului . CE as putea sa fac sa nu o platesc ... (vezi toată discuția)