avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neinmanare proces verbal de catre agentul constatator
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neinmanare proces verbal de catre agentul constatator

Daca am semnat procesul verbal intocmit de catre agentul constatator, dar acesta nu mi-a dat originalul si a pastrat amandoua exemplarele, adica originalul si copia, cum procedez daca acesta refuza sa-mi dea originalul, ca sa pot depune contestatie la judecatoria pe raza careia am domiciliul, in timp util, adica in 15 zile de la retinere, pentru a reintra in posesia permisului de conducere?

Practic ce pot face in cazul asta, pentru ca daca nu am procesul verbal, nu-l pot contesta la judecatorie, pentru ca am doar dovada ca mi-a fost retinut permisul de conducere fara drept de circulatie?! #-o

Pe dovada scrie ca prezenta s-a eliberat in baza procesului verbal seria .... nr... din ..................................

Precizez ca agentul constatator e la foarte mare departare de mine si ma gandesc ca nu a vrut sa-mi dea procesul verbal sau a uitat sa mi-l dea ca sa-mi puna bete in roate si sa nu-mi pot recupera permisul de conducere in timp util.

De semnat l-am semnat pentru ca am fost sfatuit sa-l semnez de o cunostinta comuna si nici nu am putut sa zic ca nu am permisul de conducere la mine din moment ce eram la volan, iar procesul verbal a fost redactat intr-un mod favorabil de catre agentul constatator, nu l-a scris in dusmanie, asa ca nu am ce sa-i reprosez. :(
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
Costinel Burca, Contabil
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 16:39, 15 Octombrie 2014
Solicitati oficial emitentului sa va puna la dispozitie copie dupa PV
Cum ii solicit oficial emitentului sa faca acest lucru?
Se intrerupe termenul de 15 zile daca fac asta?
Va adresati personal,sau redactati sesizare autoritatii emitente a PV ,prin care detaliati succesiunea de evenimente in urma carora a-ti fost depistat in trafic savarsind contraventie,precizati ca a-ti semnat documentul ,dar...agentul constatator a omis sa va inmaneze un exemplar
Sau,este de preferat sa asteptati sa vi se comunice la domiciliu PV
Termenul de 15 zile curge de la data comunicarii PV
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Dumneavoastra credeti ca e mai bine sa ma duc maine dupa procesul verbal sau sa astept sa-mi fie comunicat la domiciliu?

Eu zic sa asteptati comunicarea. termenul de contestatie curge de la comunicare, nu de la data semnarii si nici de la data sanctionarii.

Alte discuții în legătură

Art. 339 alin 2, cod penal TLarisa TLarisa Buna seara! Fratelui meu i s-a ridicat permisul pe data de 09.09.2017 (conform.dovezii inlocuitoare a permisului de conducere, fara drept de circulatie), insa ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - proces verbal neprimit prin posta dan21 dan21 Am fost prins de radar in localitate cu mult peste viteaza legala. Agentul mi-a suspendat/luat permisul, eu n-am semnat procesul verbal - mentionand ca nu ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30 zile iulya15 iulya15 buna seara, am si eu o problema sper sa ma poata ajuta cineva pt ca sunt disperata, sotului meu ia fost retinut permisu de conducere pt 30 de zile pt ca a ... (vezi toată discuția)