Daca am semnat procesul verbal intocmit de catre agentul constatator, dar acesta nu mi-a dat originalul si a pastrat amandoua exemplarele, adica originalul si copia, cum procedez daca acesta refuza sa-mi dea originalul, ca sa pot depune contestatie la judecatoria pe raza careia am domiciliul, in timp util, adica in 15 zile de la retinere, pentru a reintra in posesia permisului de conducere?
Practic ce pot face in cazul asta, pentru ca daca nu am procesul verbal, nu-l pot contesta la judecatorie, pentru ca am doar dovada ca mi-a fost retinut permisul de conducere fara drept de circulatie?! #-o
Pe dovada scrie ca prezenta s-a eliberat in baza procesului verbal seria .... nr... din ..................................
Precizez ca agentul constatator e la foarte mare departare de mine si ma gandesc ca nu a vrut sa-mi dea procesul verbal sau a uitat sa mi-l dea ca sa-mi puna bete in roate si sa nu-mi pot recupera permisul de conducere in timp util.
De semnat l-am semnat pentru ca am fost sfatuit sa-l semnez de o cunostinta comuna si nici nu am putut sa zic ca nu am permisul de conducere la mine din moment ce eram la volan, iar procesul verbal a fost redactat intr-un mod favorabil de catre agentul constatator, nu l-a scris in dusmanie, asa ca nu am ce sa-i reprosez. :(
În acest caz e vorba de o infracțiune.
Va trebui să așteptați dispoziția procurorului. De regulă pentru asemenea fapte se dispune trimiterea în judecată. Va dura însă luni bune până veți afla ceva de la parchet.
Vad ca avocatul m-a lasat balta la fel ca si o persoana de pe acest forum pe care am rugat-o sa accepte cazul meu.
Nu stiti cumva cum as putea redacta cererea catre procuror sa-mi dea drept de circulatie pe drumurile publice?