avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut 30 zile

buna seara, am si eu o problema sper sa ma poata ajuta cineva pt ca sunt disperata, sotului meu ia fost retinut permisu de conducere pt 30 de zile pt ca a trecut semaforu pe culoarea rosie, i-a dat dovada iar procesul verbal nu la semnat, problema este ca i-a explicat agentului ca intr-o saptamana trebuie sa plecam din tara in spania noi fiind in vacanta in romnaia ,daca nu ajungem ne pierdem locurile de munca fiind veniti cu masina tot cu masina trebuie sa ne intoarcem el lucreaza acolo sofer. acum as dori sa stiu ce modalitate avem de a-si recupera permisu de conducere daca noi trebuie sa plecam din tara, banuiesc ca trebuie sa mergem la judecatoria de unde apartinem ,luni voi ajunge si la un avocat sa vedem ce ne zice , dar pana luni sunt disperata nu stiu ce sa fac mai ales ca e vorba si de locurile de munca . va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 12:51, 29 Iulie 2011
Plangerea contraventionala se formuleaza in termen de 15 zile de la comunicarea procesului- verbal de contraventie.
Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărâriijudecătoreşti.
Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.
Dupa depunerea plangerii contraventionale, sotul dvs. poate solicita instantei un certificat de grefa, certificat de grefa pe care il depune la serviciul de politie rutiera si isi ridica permisul.
Pentru ca sunteti in "pana de timp" trebuia ca sotul dvs. sa formuleze obiectiuni si apoi sa semneze procesul- verbal iar in maniera acesta comunicarea se efectua pe loc.
In maniera nesemnarii procesului- verbal va trebui sa astepte comunicarea acestuia si apoi sa formuleze plangerea contraventionala la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia.
Oricum in situatia formularii plangerii contraventionale, permisul va ramane in posesia lui pana la pronuntarea hotararii de catre judecatorie, iar in situatia respingerii plangerii, va trebui sa predea permisul de conducere in termen de 15 zile de la data pronuntarii.
Faptul ca nu a semnat PV si nu a formulat obiectii la PV o sa va cam incurce socotelile dar merita sa incercati sa depuneti o contestatie la judecatoria pe raza careia s-a intamplat fapta. Mergeti la politist si rugati-l insistent sa va dea PV sa-l semnati cu scuzele de rigoare si apoi depuneti contestatia. Dar nu-i spuneti acest lucru politistului si nici ca urmeaza sa plecati din tara ca nu o sa mai vedeti permisul. Apoi solicitati certificatul de grefa pe care sa-l predati politiei sa va restituie permisul.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Adrian.Tudor a scris:

Faptul ca nu a semnat PV si nu a formulat obiectii la PV o sa va cam incurce socotelile dar merita sa incercati sa depuneti o contestatie la judecatoria pe raza careia s-a intamplat fapta. Mergeti la politist si rugati-l insistent sa va dea PV sa-l semnati cu scuzele de rigoare si apoi depuneti contestatia. Dar nu-i spuneti acest lucru politistului si nici ca urmeaza sa plecati din tara ca nu o sa mai vedeti permisul. Apoi solicitati certificatul de grefa pe care sa-l predati politiei sa va restituie permisul.

Scuze ca intervin ? Cum nu o sa isi mai vada permisul?
buna ziua revin cu intrebari, azi a primit acasa procesul verbal maine el vrea sa mearga la judecatorie sa depuna contestatia ,dar din cate stiu sunt in vacanta judecatorii etc, se poate depune contestatia si i se elibereaza acel certificat de grefa?
dar problema e alta eu i-am zis sa astepte cele 30 zile intre timp se intoarce in spania si sta in concediu fara plata vedem ce facem noi, el vrea sa depuna contestatia ca sa ia permisu inapoi , in cat timp poate avea raspunsul de la judecator ca e favorabil sau nu desi ma indoiesc ca el va avea castig daca e specificat ca a trecut pe culoarea rosie, spuneti-mi daca exista vreo sansa sa castige in instanta dat fiind faptul ca nu a mai avut niciodata probleme cu permis suspendat amenzi etc.
si daca nu castiga procesu si ele ste plecat din tara munceste si nu vine sa predea permisu ce urmari poate avea.
nu vad de ce nu ar mai vedea permisul inapoi daca specifica ca are un loc de munca in strainatate e o rusine ca muncesti unde castigi mai bine aici chiar nu inteleg ce ar putea patii in situatia mentionata de dumneavoastra.
multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
iulya15, utilizator
Raspunsurile in ordinea intrebarilor:
1.Da.
2.Termenul il veti afla la depunerea plangerii contraventionale-poate fi septembrie, octombrie sau poate mai tarziu, depinde de la instanta la instanta.
3.Depinde ce probe aveti.
4.Daca nu preda permisul in 15 zile de la data pronuntarii hotararii, perioada suspendarii se majoreaza cu 30 de zile si in acelasi timp risca in cazul in care este orit in trafic sa i se intocmeasca dosar penal pentru infractiunea prev de art.86 al. 2 din Oug 195/2002 conducerea pe drumurile publice avand permisul suspendat.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Permis retinut puncte penalizare lucianalex lucianalex Salut imi cer scuze daca mai exista vreo discutie asemanatoare insa nu am gasit si am si eu o problema si as vrea sa imi raspunda cineva care a mai patit sau ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)