avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut puncte penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut puncte penalizare

Salut imi cer scuze daca mai exista vreo discutie asemanatoare insa nu am gasit si am si eu o problema si as vrea sa imi raspunda cineva care a mai patit sau care are cunostinta de asa ceva..! Problema e cam asa :In data de 14.03.2013 am luat o amenda mai putin important asta insa cu cele 5 puncte de penalizare dupa acest PV am ajuns la 17 puncte in total.In data de 18.03.2013 s-a emis din partea politiei o cerere pentru a preda permisul de conducere care a ajuns acasa la mine in data de 21.Pe data de 22.03.13 am depus o contestatie la judecatorie pentru anularea procesului verbal din data de 14 mai mult pentru a mi se scadea cele 5 puncte de penalizare si a nu preda permisul..Problema e ca nu am depus nimic la politie un certificat de grefa sau ce e necesar iar in data de 23.05.2013 politia a venit la mine acasa pentru a preda permisul. Intrebarea mea e urmatoarea daca luni ma duc cu un certificat de grefa care sa ateste faptul ca procesul din data de 15 martie e pe rol si se judeca ar fi normal sa imi inapoieze permisul pe aceasta perioada intrucat sunt doar 12 puncte de penalizare si nu 17 nu e asa? Pana la o decizie a instantei permisul imi va fi sau nu inapoiat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 18:28, 27 Mai 2013
Asta este si roul certificatului de grefa,prin el faceti dovada ca ati formulat plangerea ,odata cu ea se suspenda aplicarea sanctiunii,Ca urmare a suspendarii vi se inapoiaza permisul pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile.
Va multumesc pentru raspuns imi era frica ca nu vor cei de la permise sa inapoieze permisul deoarece nu mi a fost suspendat odata cu acel PV si doar ca efect al acelui PV de contraventie care a constat in acele puncte.Dar acum am inteles cat timp e pe rol acel dosar practic acel PV nu exista mai pe scurt !
oug195
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Readuc in discutie acest subiect.Am fost azi cu toate documentele necesare restituirii permisului de conducere insa domnul de la ghiseu mi-a zis ca certificatul de grefa trebuia scos imediat dupa depunerea contestatiei si nu la 2 luni dupa adica dupa ce mi-a fost retinut permisul am fost sa scot certificatul de grefa.Mi-a recomandat sa fac o noua contestatie pentru cumulul de puncte si sa scot un nou certificat de grefa.Intrebarea mea e ce inseamna asta?Contestatie pentru cumulul de puncte cine ar putea sa imi explice mai amanuntit? Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
lucianalex, utilizator
Nu se justifica in niciun fel refuzul politistului de a va elibera permisul.
in definitiv, ca urmare a introducerii plangerii la instanta, suspendarea sanctiunii, principale si complmentare,a operat potrivit legii. Prin urmare, de la data depunerii plangerii, dv, nu mai sunteti in cumul de puncte, pana la pronuntarea hotararii defintive .
Certificatul de grefa indiferent de etapa in care il solicitati va arata aceasi data de punere pe rol a contestatiei
.Art.118 alin 2 din OUG 195,care v-a si fost prezentat mai sus, nu instituie un termen in care contravenientul-petent trebuie sa se prezinte in vederea redobandirii permisului, dupa depunerea plangerii ,ci numai termenul in care trebuie contestat procesul-verbal.
Depuneti o plangere la Inspectoratul Judetean dePolitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare de inaintare AurelOlteanu AurelOlteanu Buna ziua, Prietenei mele i a fost suspendat permisul si a primit si 10 puncte de penalizare, insumand 1450 lei. Ambele sanctiuni au fost scrise pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere 30 zile. iriiri iriiri Buna ziua, Am o intrebare legata de recuperarea pemisului de conducere care a fost suspendat pe motiv de depasire neregulamentara.La constatarea abaterii nu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contestat tesculadaniel tesculadaniel buna ziua,am urmatoarea intrebare: am contestat la judecatorie un proces verbal care avea ca sanctiune amenda si suspendarea permisului de conducere.la politia ... (vezi toată discuția)