avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal contestat

buna ziua,am urmatoarea intrebare: am contestat la judecatorie un proces verbal care avea ca sanctiune amenda si suspendarea permisului de conducere.la politia rutiera nu m-am dus cu certificat de grefa pt a-mi recupera permisul de conducere si am executat perioada de suspendare desi nu s-a judecat constatarea procesului verbal.Daca pierd procesul mai trebuie sa execut inca odata suspendare permisului de conducere desi eu nu am condus in acea perioada care era suspendat permisul si eram trecul in evidenta politiei cu permisul suspendat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:42, 14 Ianuarie 2014
OUG195
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.

(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.

(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

In concluzie, plangerea a suspendat sanctiunea complementara (suspendarea permisului) iar daca nu ati luat certificat de grefa (dovada inregistrarii plangerii) cu ajutorul caruia se restituia permisul de conducere nu se considera ca ati efectuat perioada de suspendare chiar daca dvs. afirmati ca nu ati condus in perioada respectiva.

Daca pierdeti procesul veti fi obligat sa predati permisul de conducere si sa efectuati perioada de suspendare prevazuta in procesul verbal de constatare a contraventiei.
de ce se considera ca nu mi-am efectuat suspendarea? pt ca in evidenta politiei eu nu avem dreptul de a circula
Potrivit art 32 alin.3 din OG 2/2001 privind regimul contraventiilor "(3) Plângerea suspendă executarea.".Drept urmare, executarea se suspenda de drept indiferent daca dvs.ati profitat sau nu de aceasta suspendare.Daca veti pierde procesul, termenul de suspendare a permisului de conducere va curge de la data ramanerii definitive a sentintei.
daca eu in acea perioada conduceam si eram oprit de politie nu mi se intocmea proces penal deoarece apaream cu permisul suspendat la ei. ma pune de doua ori sa efectuez suspendarea ?
rugaminte,puteti sa-mi detaliati mai amanuntit! operarea in sitemul politiei nu se face decat in urma depuneri certificatului de grefa.(altfel de ce trebuie sa mai mergem la politie sa depunem acel certicat de grefa sa se pune in aplicare suspendarea masuri de retinere a permisului de conducere).daca nu beneficiezi de dreptul de a conduce de ce ?daca pierzi procesul mai trebuie sa se reia restrictia din nou

Alte discuții în legătură

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto leona777 leona777 buna ziua, imi spuneti va rog in baza carei legi si art. se retine pe 2 luni permisul auto daca voi pierde procesul cu IPJ, si daca mie initial mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)