Buna seara! Fratelui meu i s-a ridicat permisul pe data de 09.09.2017 (conform.dovezii inlocuitoare a permisului de conducere, fara drept de circulatie), insa nu is-a inmanat niciun Proces verbal de constatare a contraventiei, ca sa poata depune plangere in termen de 15 zile. Intrebarea mea este:
- ce poate face fratele meu cu acea dovada, astfel incat sa isi recupereze permisul pana la pronuntarea hotararii judecatoresti?
A tot incercat sa ia legatura cu agentul de politie sau procuror insa nimeni nu ii ofera niciu raspuns. Orice informatie ar fi de mare folos! Multumesc!
PV este de constatare a infractiunii flagrante si constituie actul de sesizare al organelor de urmarire penala, nu se inmaneaza.
Doar in cazul savarsirii unei contraventii se inmaneaza PV si exista posibilitatea sa il atacati cu plangere contraventionala.
In cazul intocmirii unui dosar penal si eliberararii unei dovezi fara drept de circulatie, dreptul de circulatie este suspendat pe toata durata cercetarilor.
Daca va fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Rezolutie procuror
maria162
Mi-a fost suspendat permisul de conducere fara drept de circulatie pentru fapta prevazuta si sanctionata de art.85 alin.2 din OUG nr.195/2002. Am facut cerere ... (vezi toată discuția)