avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rezolutie procuror
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rezolutie procuror

Mi-a fost suspendat permisul de conducere fara drept de circulatie pentru fapta prevazuta si sanctionata de art.85 alin.2 din OUG nr.195/2002. Am facut cerere la procuror de prelungire a dreptului de circulatie si rezolutia a fost:
Potrivit art.111 alin.3 din OUG nr.195/2002,republicata,in cazul savarsirii infractiunii prevazuta de art.85 alin.2 din acelasi act normativ,dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie,iar la alin.6 al art.111 mentioneaza ca este posibila prelungirea dreptului de circulatie in cazul dovezilor inlocuitoare cu drept de circulatie si nu acordarea de catre procuror sau instanta de judecata a dreptului de circulatie in cazul eliberarii dovezilor inlocuitoare fara drept de circulatie,motiv pentru care,:
In temeiul art.111 alin.6 resping cererea de prelungire a dovezii fara drept de circulatie.

Ce am de facut in acest caz avand in vedere ca sunt singurul intretinator de familie si in acelasi timp singurul sofer din firma si astfel sunt pus in fata situatiei de a ramane fara serviciu?

Aveti dreptul de a formula plangere impotria rezolutiei procurorului in termen de 20 zile de la comunicare , motivati si depuneti acte doveditoare .Plangerea se adreseaza procurorului sef al parchetului respectiv si mentionati nr. actului atacat .
Va multumesc pentru raspuns si va rog sa-mi dati datele dumnoavoastra de contact
Nu rezolvati nimic, cand dovada este fara drept de circulatie nu este aplicabil art.111 alin.6 OUG 195/2002, am spus asta in nenumarate postari, desigur este vorba de interpretarea pe care o poate da organul de urmarire penala, personal eu asa interpretez acest articol iar in practica nu am intalnit la o dovada fara drept de circulatie procurorul sa procedeze altfel, nu spun ca este corect acest lucru ci doar ca asa ar trebui interpretat articolul de lege in varianta in care este formulat.
Va multumesc pentru raspuns. As dori daca puteti sa-mi spuneti in cazul in care la data savarsirii infractiunii,am primit dovada fara drept de circulatie si am semnat procesul verbal in prezenta unui avocat care a si semnat ca martor, nu ar fi trebuit sa primesc o copie dupa acest proces verbal ?
Banuiesc ca va referiti la PV de constatare a efectuarii actelor premergatoare, il regasiti la dosarul penal intocmit.

Alte discuții în legătură

Art. 336 vazut de oug 195/2002 reactualizat mihai2015a mihai2015a Poate fi solicitata prelungirea dreptului de a conduce, conform OUG 195/2002, art. 111, chiar si in cazul unor infractiuni prevazute de art. 336 NCP? (vezi toată discuția)
Infractiune la codul rutier maria162 maria162 Buna seara, in data de 06.09.2013 am depus placile de inmatriculare si talonul RA-APPS in vederea preschimbarii acestora. In data de 09.09.2013 in timp ce ma ... (vezi toată discuția)
Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)