avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiune la codul rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiune la codul rutier

Buna seara,
in data de 06.09.2013 am depus placile de inmatriculare si talonul RA-APPS in vederea preschimbarii acestora. In data de 09.09.2013 in timp ce ma deplasam spre sediul RA-APPS sa ma interesez de situatia placilor de inmatriculare am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere. Mentionez ca in acel moment aveam pe masina placute de inmatriculare confectionate artizanal cu nr.cu care a fost inmatriculata masina si care figurau pe cele doua asigurari(casco si rca). Am fost acuzat ca circul cu numere false ,mi-a fost suspendat permisul si mi s-a adus la cunostinta ca voi avea dosar penal.Deoarece sunt incadrat ca sofer la firma care detine in proprietate acest autoturism va rog sa imi spuneti cum sa procedez pentru a-mi recapata dreptul de a conduce pe perioada cercetarii fiind singurul intretinator de familie .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maria162 , utilizator 12:08, 22 Septembrie 2013
Solicitati dovada de circulatie la procurorul de caz
Am facut cerere la procuror de prelungire a dreptului de circulatie si rezolutia a fost: Potrivit art.111 alin.3 din OUG nr.195/2002,republicata,in cazul savarsirii infractiunii prevazuta de art.85 alin.2 din acelasi act normativ,dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie,iar la ali.6 al art.111 mentioneaza ca este posibila prelungirea dreptului de circulatie in cazul dovezilor inlocuitoare cu drept de circulatie si nu acordarea de catre procuror sau instanta de judecata a dreptului de circulatie in cazul eliberarii dovezilor inlocuitoare fara drept de circulatie,motiv pentru care,:
In temeiul art.111 alin.6 resping cererea de prelungire a dovezii fara drept de circulatie.

Ce am de facut in acest caz avand in vedere ca sunt singurul intretinator de familie si in acelasi timp singurul sofer din firma si astfel sunt pus in fata situatiei de a ramane fara serviciu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutie procuror maria162 maria162 Mi-a fost suspendat permisul de conducere fara drept de circulatie pentru fapta prevazuta si sanctionata de art.85 alin.2 din OUG nr.195/2002. Am facut cerere ... (vezi toată discuția)
Restituirea permisului de conducere in caz de accident cu victima Flori1609 Flori1609 Buna seara! In data de 17-11-2019 am fost implicat intr un accident rutier minor (avand o victima) politistul mi a spus ca imi ia permisul de conducere si imi ... (vezi toată discuția)
dovada inlocuitoare va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima ... Dede1986 Dede1986 Va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima , mi s a reținut permisul și eliberat o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie valabila 15 ... (vezi toată discuția)