avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum se pot recupera banii pe reparatia efectuata cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum se pot recupera banii pe reparatia efectuata cu accept de plata in cazul in care, ulterior ei, se constata nereguli in descrierea evenimentului rutier

Buna ziua.

Am urmatoarea nelamurire cu care ma adresez atentiei si experientei celor in masura a-mi oferi un raspuns, dar si curiozitatii celorlalti utilizatori.

Sa spunem ca exista un contract de colaborare intre un anumit service auto si o anumita societate de asigurare. Procedura in cazul deschiderii unui dosar de dauna este ca in nota de constatare trimisa de inspectorul societatii de asigurare catre service sa se specifice/indice valoarea maxima in care trebuie sa se incadreze reparatia sau, daca ea se depaseste, care se va plati catre service. Este deci normal ca, dupa ce se face reparatia in aceste conditii, asiguratorul sa refuze dosarul de la plata in baza unui raport de investigatii conform caruia descrierea accidentului nu ar corespunde celor constatate in raport?

Daca nu, va rog sa-mi spuneti ce ar putea face service-ul auto pt a-si recupera banii. Cu atat mai mult cu cat, nu cred in veridicitatea celor consemnate in raport, considerand ca e doar o alta metoda de a incerca tergiversarea platii.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:42, 3 Mai 2011
Service-ul va trebui sa actioneze in instanta asiguratorul care nu trebuia sa dea acceptul de reparatie sau de plata pana nu era edificat cu privire la acest eveniment.
Banii vor fi platiti fara discutie de asigurator. In cel mai rau caz poate fi chemat in instanta vinovatul de eveniment care la randul sau va chema in solidar asiguratorul sau RCA.
In momentul in care o persoana pagubita avizeaza societatea de asigurare de producerea unei daune, inspectorul de daune face constatarea avariilor vizibile pe care le consemneaza intr-un proces verbal. In respectivul moment inspectorul de daune nu analizeaza daca avaria respectiva este urmare a accidentului avizat sau nu. Aceasta analiza o face ulterior in birou. Ordinul CSA ii permite societatilor de asigurare sa-si faca propriile investigatii in termen de 3 luni de la data avizarii evenimentului. Numai dupa ce inspectorul de daune ajunge la o concluzie definitiva se poate da acceptul pentru introducerea in reparatie a autovehiculului. Dar de multe ori nu se respecta aceasta metodologie si din aceasta cauza apar litigii intre service si persoana pagubita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)
Dauna rca oji62 oji62 in urma unui accident cu avarii numai, am facut constatarea amiabila dar raspunsul la nota de constatare intarzie, pe motiv ca persoana desemnata a ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul rca poate desfasura investigatii in cazul in care politia a facut p.v.? Stef0n Stef0n Dupa aproape o luna de zile am fost instiintat de asigurator ca nu se poate da acceptul de plata decat dupa finalizarea verificarilor suplimentare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)