avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna RCA

in urma unui accident cu avarii numai, am facut constatarea amiabila dar raspunsul la nota de constatare intarzie, pe motiv ca persoana desemnata a asiguratororului este in concediu medical. nota de reparatii s-a intocmit pe 21 nov 2011. intrebare: exista un termen legal de solutionare? cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 19:41, 9 Decembrie 2011
Termenul legal in care asiguratorul trebuie sa solutioneze dosarul este de 90 de zile.

Succes!
multumesc frumos , dar mi se pare termenul exagerat de mare. nevinovatul asteapta 90 zile, timp in care nu se poate folosi de un bun propriu. in fine asta este
Aveti dreptate in ceea ce ati precizat... intradevar termenul maxim de solutionare a unui dosar de dauna RCA este de maxim 3 luni de zile, perioada in care se pot efectua cercetari.
In ceea ce priveste "nota de constatare" aceasta nu trebuie confundata .... se elibereaza "exact" la avizarea daunei si implicit desciderea dosarului de dauna.
Nu are importanta ce evaluare fac ei ulterior pentru a constitui rezerva de dauna.... aceasta poate fi catusi de cat reala sau nu.... intotdeauna primeaza devizul si factura eliberata de unitatea service .....dar acestea nu se pot elibera in lipsa notei de constatare.
Solicitati sa vi se elibereze .... este dreptul dumneavoastra inca de la deschiderea dosarului de dauna.... in caz contrar adresati-va CSA-ului.

Si apropo... termenul maxim este de 90 de zile... insa asta nu inseamna ca daca din actele depuse la dosar reiese clar culpa asiguratului, imprejurarile evenimentului si se poate cunatifica si prejudiciul, trebuie sa astaptati atat...

Apropo... ati primit sau ati semnat un document in care sa va aduca la cunostinta ca se vor efectua investigatii la dosarul dumneavoastra conform Ord. 5 / 2010 al CSA. Daca nu vedeti ca exista si pentru acest lucru un termen.... daca se abat de la aceasta regula.... treba cu "investigatiile" nu mai "tine".

Multa bafta

Smarian a scris:

Termenul legal in care asiguratorul trebuie sa solutioneze dosarul este de 90 de zile.

Succes!


Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
O precizare: Normele nu prevad ca motiv pentru cele 9o zile "concediu inspector daune", ci numai strict pentru investigatii proprii, daca exista dubii (chiar si inventate) privind detaliile accidentului.Constatarea amiabila, la sediul asiguratorului, se efectueaza simultan cu nota de constatare avarii, nota care se inmaneaza pagubitului.Povestea cu "lipsa persoana" este o metoda insolenta de tergiversare a inceperii rezolvarii dosarului de dauna.
In acest moment, va aflati in situatia ca nici nu a inceput termenul de 90 zile :thumbdown:
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
nucu$, utilizator
Orice persoana care pleaca in concediu are o alta persoana care il inlocuieste, deci nu tine figura cu concediul. Nota de constatare o elibereaza inspectorul de daune in momentul in care se deschide dosarul. Singurul lucru care poate crea o intarziere de cel mult 2-3 zile este acceptul de introducere in reparatie sau de plata dupa emiterea devizului de reparatie dar nici atunci nu poate fi invocata scuza ca inspectorul de dauna este in concediu. Incercati sa luati legatura cu asiguratorul si puneti-le in vedere ca va veti adresa CSA. Termenul de 90 de zile pt cercetari proprii poate fi utilizat numai cu un preaviz de 5 zile din partea inspectorului de dauna care va lucra dosarul si numai in caz ca exista suspiciuni cu privire la modul cum s-a produs accidentul.

Alte discuții în legătură

Cum se pot recupera banii pe reparatia efectuata cu accept de plata in cazul in care, ulterior ei, se constata nereguli in descrierea evenimentului rutier Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am urmatoarea nelamurire cu care ma adresez atentiei si experientei celor in masura a-mi oferi un raspuns, dar si curiozitatii celorlalti ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)
Rca constat amiabil: stabilire culpa si pasi de urmat sghe sghe In data de 20 nov am fost implicat intr-un accident de circulatie. In apropierea unei treceri de pietoni, am schimbat banda, trecand de pe banda 2 pe banda 1, ... (vezi toată discuția)