avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mutarea unei custi destinata cainilor de catre ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mutarea unei custi destinata cainilor de catre functionarii primariei: consecinte

Si eu am o problema cu adm.publica locala.
Am reclamat la primar comportamentul abuziv al unei functionare din primaria de sector. Am specificat ca abuzul s-a produs prin ne-intocmirea unui proces verbal de constatare , si ne-somarea „autorilor„ , conf cu dispozitiile legale ( nu le am in fata, acum, dar mi le-am scos - ele exista), si incalcind prin CONFISCAREA unei custi de ciini, legea 50/1991 art 11, legea mediului, a functionarului public, a prevederilor continute in regulamentul de functionare a celor de la Gospodarie locala.....si a HCGMB privind spatiile verzi...Codul civil-Domeniul Public ...si mai sunt si alte legi
( Fac specificarea ca functionara respectiva a dislocat cusca de caini , de la locul unde fusese amplasata, sii a fotograafiat-o pentru a -si sustine intentia cu care a vrut sa ma sperie, aceia de a ma amenda contraventional) . Facind eu reclamatie la primar, au inteles ca ma pun in tema cu legile si ca nu pot sa ma incurce cum ar fi dorit. De aceia raspunsul Primariei intocmit chiar de cea pe care am reclamat-o si semnat de seful ei direct a constat intr-o blablabla-iala cu o amenintare clara la eventualala „recidiva„ a mea fara alte specificari referitoare la cererea ce o facusem in reclamatie pentru incunostiintarea mea in legatura cu temeiul legal pe care a actionat functionara si nici la obiectul in sine pe care il ceream inapoi
Si am mai invocat , binenteles si legea 205/2004 cu modificari si completari prin Legea 9/2008, prin care puteam sa o reclam la Parchet pentru „ca a pus viata si sanatatea animalelor in pericol” lipsindu-i de adapost pe vreme f geroasa.

Am facut si la Comisia de Disciplina din cadrul primariei iar raspunsul, a invocat art.28 alin 1 din H G 1344/2007 prin care trebuie sa prezint dovezi in sustinerea celor reclamate (!!!!!) si inscrisuri.

Pot sa actionez in Contencios Administrativ pentru a obliga primaria sa-mi raspunda la ceia ce am cerut : temeiul legal pe care s-a actionat in legatura cu cusca pe care eu am pus-o in asa fel incit sa nu incalc prevederile legale privind Domeniul Public, Spatile verzi, ...etc
Cum procedez
Multumesc
Marbu M
1. Daca am inteles eu bine, d-voastra reclamati atat ca vi s-a confiscat o cusca de caini cat si ca a fost doar mutata.
2. Nu e clar de loc ce s-a intamplat, unde, etc. Asadar, pentru a va putea da o opinie, raspundeti cat mai scurt si punctual la urmatoarele intrebari:
a) Unde era amplasata cusca pentru caini?
b) Daca este amplasata langa un bloc de locuinte exista hotararea asociatiei de proprietari in acest sens?
c) Ati fost reclamata de cineva iar functionarii primariei s-au deplasat pentru a solutiona aceasta sesizare?
3. Nu, nu puteti actiona in contencios pentru ca sa vi se indice temeiul legal pentru care primaria a facut, n-a facut ori a dat ceva; puteti actiona in contencios doar daca vi s-a vatamat un drept printr-un act care a nascut, modificat sau stins un raport juridic de drept administrativ sau prin refuzul de a efectua un astfel de act DACA legea obliga primarul sau functionarii primariei sa faca acel act.
Va mutumesc pentru raspuns, si incerc sa fiu mai nuantata in relatare si sa va raspund punctual la precizarile cerute

1. Cusca a fost amplasata pe un teren administrat de primarie ca spatiu verde,( este o mica zona in continuarea alteia amenajata ca parculet de joaca pentru copii despartit insa de acesta de o alee. iar pe alte doua laturi ale saptiului verde la care ma refer, sunt alte alei de trecere pentru locatari si masini. Practic acest spatiu este inconjurat pe trei laturi de alei de trecere iar pe o latura de gardul unei proprietati. Pe el nu s-a amenajat nimic, decit ca a fost imprejmuit sii s-a pus iarba.)
Cusca a fost pusa la extremitatea unei laturi, astfel incit facea aproape corp comun cu gardul viu ce se afla pe linga cel din sirma otelita ce imprejmuieste acel spatiu verde. Adica era pusa pe aliniamentul gardului viu acolo unde era lipsa de ramuri ( intre ele), si unde de asemenea era lipsa si in gardul de sirma.ce proptea pe cel viu, si intre acest gard viu si un pom. Deci: spatiul verde este imprejmuit de gard de sirma, linga el este gardul viu, si intr-un punct de pe tot aliniamentul se afla pe acest spatiu un copac. Aliniamentul celor doua garduri erau intrerupte in dreptul copacului prin lipsa de material ( sirma si crengi de gard viu). Cusca a fost pusa in dreptul acestei intreruperi, a acestui gol in aliniamnetul celor doua garduri si intre acestea si copac. A fost trasa linga gard, sii nu putea fi dislocata pentru ca era intepenita de prezenta tulpinii copacului.
In felul acesta se realizau doua lucruri : cusca era inconjurata de verdeata si aceasta urma sa o mascheze destul de bine, plus verdeata pomului urma sa estompeze existenta eii acolo. Al doi-lea lucru ce se realiza era ca animalele nu aveau cum sa patrunda pe spatiul verde nicicum. Ele erau obligate sa intre in cusca direct din alee, si sa iasa din cusca in alee. Aleea era si ea mai laturalnica, nu prea circulata. Se parcheaza masini acolo.

O locatara dintr-un bloc din apropiere care nu iubeste animalele domestice, si careia probabil ii face o placere maladiva sa vada aceste animale chinuindu-se iarna pe ger, sub masini, tremurind si sperind sa se imbolnaveasca si sa moara, a dat telefon la primarie la o functionara care lucreaza la dir domeniului public - serv. monitorizare si control ( intimplator functionara respectiva locuieste in acelasi bloc cu reclamnta . Deasemeni sotul functionarei lucreaza la aceiasi primarie)
Functionara a venit si cu ajutorul vecinei sale de scara, au tras cusca de la locull unde fusese fixata, au rasturnat-o, dupa care functionara a facut fotografii, cu care urma sa-si asambleze dovezi pentru sanctionarea cuiva. Pentru ca eu am spus ca e cusca mea (facuta de mine) si-a indreptat arma catre mine.
A chemat serviciul de salubritate ( primaria are un contract de delegare de gestiune cu aceasta societate de salubritate, prinn care sunt stabilite serviciile ce se efectueaza pe anumite paliere operationale), pe un anume responsabil de zona , caruia i s-a spus ca are de riddicat o cusca de caini, care a venit cu o masina, a semnat intr-un caet al functionarei si a luat cusca.

Am reclamat fapta functionarei la primar. De la cab primar, cineva care citeste sesizarile , a trimis reclamatia mea la Dir. de Gospodarie Locala, fix pe masa functionerei respective. ( Stiu f f bine derularea filmului )
Eu cerusem in reclamatie sa mi se comunice temeiul legal pe care s-a actionat astfel de catre functionara. si de asemeni care e procesul verbal de constatare pe care functionara conform reglemetarilor legale , trebuia sa il intocmeasca.
Am dreptul conf legii 52/2003 sa stiu cum s-a hotarit intr-o situatie consumata si executata de autoritatea publica privind un interes al meu.
Raspunsul a fost o evitare a enutarii faptei in sine, Vorbeste de intalegerera intre primarie si cetateni si deasemenni ma ameninta ca daca recidivez va face si va drege...

Totodata am facut sesizare si la Soc de salibrizare intrebind punctual in baza aceleiasi legi , plus a legii dreptului la informare,
-care a fost temeiul legal pe care Soc de Salubritate a ridicat cusca din amplasamentul ei
- sa-mi faca cunoscut contractul de delegare de gestiune partea referitoare la deseurile mari,
-cine i-a solicitat interventia
Nu mi-au raspuns , desi a trecut o luna de zile

Am facut o alta sesizare la primarie, la comisia de disciplina, in care am indicat ce legi a incalcat functionara respectiva prin fapta sa ( le numesc mai jos) de unde imi raspunde: conf art 28 alin 1 din H.G 1344/2007 trebuie sa prezint dovezi in sprijinul celor sesizate !
Adica n-am dovada ca a fost dislocata si luata cusca de la locul ei ?
N-am dovada ca functionara respectiva a interpretat legea cum i-a placut ei, ca a luat cusca de la locul amplasarii ei clasind-o ca fiind deseu de dimensiuni mari...?
N-am dovada ca prin amplasarea custii asa cum a fost facuta nu se schimba destinatia spatiului verde...?
Ce dovezi trebuia sa am ?

Eu vreau sa obtin aceste informatii de la cei doi ( primarie si salubritate) pentru ca vreau sa merg mai departe.
Conf legilor, pe care le-am tot citi si rumegat, prin amplasarea custii asa cum s-a facut nu s-a incalcat nicio lege. Nici a L 50/1991 ( art 11), nici137/1995 , nici prevederile din C C - Domeniul Public, nici nu ating reglementarile din atributiile celor de la Gosp. Locala, nici Hot C G M B privind spatiile verzi, si v-am spus , mai sunt si altele. Ba functionara a incalcat legi , si pe ce a functionarului public, si toate celelalte.
Ce trebuie sa fac ?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate spatiu verde/alee intrare in bloc locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, As dori sa aflu si eu cum mai este legea in momentul de fata. In proprietaria cui se afla: 1. spatiul verde din jurul blocului, cel ingradit cu ... (vezi toată discuția)
Ingradire spatiu comun manu3 manu3 Buna ziua tuturor si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde, care ma vor ajuta. Anul trecut am achizitionat un apartament intr-un bloc nou ... (vezi toată discuția)
Desfiintare spatiu verde pentru parcari lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema: Locuiesc in sectorul 3 intr-un bloc de 8 nivele ( 5scari), pe partea din spate. Cladirea vecina ( pe care o vad ... (vezi toată discuția)