avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general \"carte de munca\"
Discuție deschisă în Contabilitate în general

"carte de munca"

Daca nu se mai face carte de munca si nici nu se mai inregistreaza la ITM contractul de munca, eu - angajat , cum pot afla sau unde pot vedea daca contractul meu de munca este sau nu legal?
Cel mai recent răspuns: LUMINITA TURCU , Consultant fiscal 17:28, 3 Mai 2011
Probabil va referiti la cum stiti daca este inregistrat, referitor la legalitatea lui, il puteti confrunta cu prevederile codului muncii.
In primul rand trebuie sa aveti un exemplar, in caz de suspiciuni va puteti adresa ITM-ului.
Singura metoda pentru a fi sigura ca este inregistrat este sa vi-l arate in REVISAL, nu prea cred ca face cineva asta...
Conform Codului Muncii art. 34 alin. 5, angajatorul este obligat la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat,sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta,durata activitatii,salariul,vechimea in munca,in meserie si in specialitate.

O alta modalitate de a verifica daca contractul este legal ar fi Revisal-ul transmis la ITM atunci cand vi s-a incheiat contractul de munca.

.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal? camelia190609 camelia190609 buna ziua! am si eu o intrebare. cumnatul meu s-a angajat din luna septembrie la o firma,dar nici in ziua de azi nu i se da un raspuns daca are carte de munca ... (vezi toată discuția)
Revisal cablu cablu cum se poate afla daca un CIM a fost inregistrat in REVISAL (vezi toată discuția)
Contract de munca ContSters71676 ContSters71676 Buna ziua.As dori sa stiu cum pot sa aflu daca contractul de munca pe care il am este inregistrat la ITM,daca atunci cand l-am semnat nu avea nici un numar de ... (vezi toată discuția)