avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Cum e corect?
Discuție deschisă în Cultură generală

Cum e corect?

Am primit o reclamă in care era scrisa urmatoarea întrebare:
,,Cum verifici că interfonul este montat corect?''
Am scris firmei că după părerea mea ar fi fost corect: ,,Cum ştii dacă interfonul este montat corect?''
Răspunsul din partea firmei a venit: Corecte sunt ambele variante.
Eu ramân la părerea mea. Dar întreb aici pe forum sa aflu care este părerea DVS?
Nimeni nu va poate da astfel de raspuns ,poate doar un expert specialist in aceasta materie.
De altfel nici nu rezulta care erau intrebarile si care erau raspunsurile si in functie de ce considerente sau date trebuia sa dati raspunsul corect.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
Cred ca aia au dreptate ! Te poti consola cu gandul ca si ei bajbaie, numai prima formulare este absolut corecta ! Iei un dictionar sau o gramatica a limbii romane (gasesti si pe net) si vezi ce e si cu ca si cu daca !
Parerea mea !
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
Întrebarea era aşa cum stă scris acolo, în reclamă: ,,Cum verifici interfonul este montat corect?''
După GRAMATICA MEA , în această întrebare, pentru a fi corectă, trebuie înlocuit cuvântul cu cuvântul dacă. Sau să se introducă în propoziţia-întrebare cuvântul ,,faptul'' înaintea cuvântului ,,că''.
Am pus această întrebare pe acest forum, pentru ca au fost niste articole despre modul cum se folosesc corect unele cuvinte, iar un avocat ştie mai bine gramatica, deoarece e o unealtă in meseria lui. Părerea mea.
Ambele conjunctii sunt valabile. Conjunctia "daca" este specializata pe subordonata conditionala, dar verbul din regenta este cel care determina felul subordonatei. In cazul nostru, verbul cere complement direct/subordonata completiva. Adica: Cum stii ceva/carte/multe/reguli etc. Complementul este extins in subordonata corespunzatoare Cum stii ca / daca interfonul este montat corect.
Semantica verbului subordoneaza semantica relatorului, respectiv felul propozitiei subordonate.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gramatica... stan_iulia stan_iulia Acum cautam ceva pe net si am gasit o pagina a site-ului dex on line, pagina se cheama greseli frecvente in limba romana, unde explicatiile cum e corect si de ... (vezi toată discuția)
Incadrare scutire impzit 16 la suta it stefanc2017 stefanc2017 Salutare, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie de fapt cu privire la interpretarea Ordinul Ministrului Finantelor nr. 2903/2016 / OMFP ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programatori - interpretare stefanc2017 stefanc2017 Salutare, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie de fapt cu privire la interpretarea Ordinul Ministrului Finantelor nr. 2903/2016 / OMFP ... (vezi toată discuția)