Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri pertinente.Sotia mea vrea sa divorteze si nu cunosc motivele.Cu ceva vreme in urma mi-a cerut sa o las singura ptr.a-si pune ordine in ganduri.Am procedat intocmai mutandu-ma la parinti.Acum m-a anuntat ca a intentat actiune de divort.Eu nu vreau sa divortez ptr.ca o iubesc inca.Credeti ca poate divorta fara acordul meu?Cum poate face asta?
Da, poate divorta fara acordul dvs. insa depinde mult de motivele invocate si de probele prezentate ... cred ca in cazul dvs. ar fi indicat sa vorbiti totusi cu dansa inainte de a inainta actiunea de divort (asta daca nu ati primit deja cererea si actele anexate) sau de a va prezenta la termenul stabilit pentru judecata. Succes !
Mentionez ca nu am fost niciodata violent cu ea.Mai mult ,nu cu multa vreme inainte de a-mi cere sa plec,recunostea in fata unor prieteni ca nu ar face nimc sa ma piarda.Chiar azi am discutat cu ea cand mi-a spus ca vom mai vorbi doar la tribunal.As putea aduce,eventul,ca martori persoanele in fata carora m-a vorbit de bine?
In procesele de divort sunt acceptati ca martori, in afara altor persoane, rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv.
Desfacerea casatoriei prin divort se poate pronunta:
1. din vina exclusiva a unuia dintre soti.
2. prin acordul partilor
3. din culpa comuna
In speta, cred ca sotia a solicitat in cerere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a dvs. :(
cel mai corect este sa stiti ce petite a formulat in actiunea de divort adica ce cere si care sunt motivele cererii doar dupa aceea putem discuta la obiect.Puteti sa va opuneti divortului dar va trebui sa dovediti ca sotia ar fi vinovata de desfacerea casatoriei si nu poate invoca propria culpa.