avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr zile concediu de odihna

buna seara. daca un angajat dintr-o unitate bugetara a fost in concediu medical 6 luni, concediul de odihna se acorda in totalitate sau se calculeaza proportional cu nr de zile efectiv lucrate?multumesc.
Condediul medical este considerat incapacitate temporara de munca.
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
Daca in regulamentul intern sau contractul colectiv la nivel de unitate e specificat altfel atunci..........
Art. 140.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Dupa 6-7 luni de la angajare am dreptul la concediu de odihna? m-am angajat pe 20 octombrie 2010.
Buna ziua. Normal ca aveti dreptul. In primul rand ar trebiu sa va luati concediu de odihna aferent anului 2010. Pentru a nul 2011 puteti lua concediu si in avans. Ideea este sa lucrati in cursul anului 2011 pentru a acoperi zilele luate in avans, daca nu va trebui sa returnati banii pentru zilele necuvenite.
Oricum ar trebui sa existe o programare a concediilor de odihna la firma in care sa fiti prinsa si dumneavoastra.
pentru 2010 la cate zile de concediu am dreptul? dc m-am angajat pe 20 oct? si pe 2011 pt lunile care le am lucrate la cate zile as avea dreptul fara a fi nevoita sa returnez ceva in cazul in care nu voi ramane pana la sfarsitul anului in firma?

Alte discuții în legătură

Demisia cu preaviz cristinamold cristinamold Buna ziua v-as ruga frumos sa imi raspundeti la o intrebare:doresc sa plec de la actualul loc de munca cu preaviz si nu stiu cum sa imi formulez cererea de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Incazul in care un salariat este anjajat din 11 mai 2011 si incepand cu data de 16 nov 2011 i s-a desfacut contr de munca la cererea acestuia, cum ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)