avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr zile concediu de odihna

buna seara. daca un angajat dintr-o unitate bugetara a fost in concediu medical 6 luni, concediul de odihna se acorda in totalitate sau se calculeaza proportional cu nr de zile efectiv lucrate?multumesc.
ch_mi a scris:

ma interesa cum ma va afecta pe mine aceasta situatie?



Din moment ce apareti pontata in co in perioada in care apare semnatura dvs. pe acel raport,sunteti exonerata de orice raspundere.
Deoarece ati fost implicata chiar fara vina,folosindu-se in fals semnatura dvs. ar fi bine sa adresati o notificare oficiala conducerii,pe care sa o inregistrati prin registratura/secretariat si in care sa sesizati cele intamplate.
Nu am ce sa sesizez conducerii pentru ca acest fapt s-a intamplat la indemnul conducerii deoarece fata care m-a inlocuit nu este angajata cu contract.Ma gandesc ca au recurs la o asemenea fapta pentru a se absolvi de orice vina in caz de control.E posibil ca ei sa nu fi inregistrat CO,nu stiu ce sa mai cred.
In acest caz,se impune o sesizare urgenta catre ITM!
of,nici nu stiu ce sa fac pentru ca asta ar insemna concedierea mea.:(
Daca ezitati sa sesizati ITM ul,atunci macar pt. a avea acoperire eu opinez ca este bine sa faceti totusi scris catre conducere ,asa cum v-am spus deja,in caz ca se intampla ceva,dvs. puteti justifica ca ati sesizat neregula.
V-am inteles ca ceea ce s-a facut s-a facut si cu acordul lor,pt. a acoperi faptul ca folosesc munca la negru,dar de ce sa deveniti dvs.prin pasivitate complice la o ilegalitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia cu preaviz cristinamold cristinamold Buna ziua v-as ruga frumos sa imi raspundeti la o intrebare:doresc sa plec de la actualul loc de munca cu preaviz si nu stiu cum sa imi formulez cererea de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Incazul in care un salariat este anjajat din 11 mai 2011 si incepand cu data de 16 nov 2011 i s-a desfacut contr de munca la cererea acestuia, cum ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)