avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr zile concediu de odihna

buna seara. daca un angajat dintr-o unitate bugetara a fost in concediu medical 6 luni, concediul de odihna se acorda in totalitate sau se calculeaza proportional cu nr de zile efectiv lucrate?multumesc.
Deci,banii pe concediu se dau inainte de plecarea in concediu...este in regula daca nu mi se vor acorda acesti bani inainte si voi lua salariu normal(ca si cum as fi fost la munca) dupa revenirea la munca? Se echivaleaza?
Da, este in regula .. am intalnit , in practica, astfel de situatii si nu a fost nicio problema.
asa cum spuneam, la noi in firma "sunt reguli proprii",la cele 10 zile de CO s-au luat in calcul si sambata si duminica pe motiv ca la noi se ponteaza si sambata si duminica si ca ei au alte reguli.Intrebarea mea este: sunt obligata sa dau preaviz daca vreau sa demisionez?daca nu ce s-ar putea intampla?in preaviz se lucreaza norma intreaga?CO nelua
1. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta fara preaviz , de exemplu :
- incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
- angajatorul renunta totala la preaviz - art.81 alin.7 C.mun.
- angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m. - art.81 alin.8 C.mun.
etc.

2. In perioada de preaviz, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. ... daca aveti trecut 8 ore/zi ca timp de munca, atunci tot 8 ore/zi veti lucra si in preaviz.

3. Pe perioada preavizului se poate lua CO ... in caz contrar, la incetarea c.i.m. CO neefectuat se va compensa in bani.
Buna ziua.Am revenit la munca dupa CO si surpriza: toate actele zilnice erau semnate cu numele meu pe motiv ca fata care m-a inlocuit nu are inca CIM.Cum ma afecteaza situatia asta? Ce ar trebui sa fac?

Alte discuții în legătură

Demisia cu preaviz cristinamold cristinamold Buna ziua v-as ruga frumos sa imi raspundeti la o intrebare:doresc sa plec de la actualul loc de munca cu preaviz si nu stiu cum sa imi formulez cererea de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Incazul in care un salariat este anjajat din 11 mai 2011 si incepand cu data de 16 nov 2011 i s-a desfacut contr de munca la cererea acestuia, cum ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)