avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia cu preaviz

Buna ziua v-as ruga frumos sa imi raspundeti la o intrebare:doresc sa plec de la actualul loc de munca cu preaviz si nu stiu cum sa imi formulez cererea de demisie:
cate zile tine preavizul,daca am dreptul la zile de concediu(anul acesta nu am avut concediu-care lege il obliga pe angajator sa imi dea sau sa imi plateasca aceste zile).Mentionez ca contractul de munca este pe o perioada nedeterminata.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 23 Mai 2012
D E M I S I E

Subsemnatul (a) _______________________________________, salariat la
___________________________________, în functia de ____________________,
va rog sa luati act de demisia mea, urmând sa încetez activitatea la data de
________________.
Perioada de timp dintre prezenta notificare si data încetarii activitatii reprezinta
preavizul de ___ zile calendaristice prevazut în contractul individual de munca. În
cazul în care doriti sa renuntati partial sau total la preaviz va rog sa-mi comunicati.

Data _______________ Semnatura __________________
Concediul nefectuat va fi compensat in bani conform prevederilor C.mun.
Art. 146
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
va multumesc frumos pt. raspuns,angajatorul imi cere 20 de zile lucratoare pt. perioada de preaviz fara sa ia in considerare sambata si duminica desi eu lucrez si in aceste zile(lucrez intr-um mall).
In principiu. zilele de sambata si duminica sunt zile nelucratoare ... daca lucrati in aceste zile, atunci repausul saptamanal trebuie acordat in alte zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - zile co si libere neefectuate dana.tim dana.tim Buna ziua, as dori sa stiu in cazul unei demisii ce se intampla cu zilele de CO si libere neefectuate (pot fi scazute din perioada de preaviz) ? Si ... (vezi toată discuția)
Codul munci Valy zmr Valy zmr Lucrez într-o companie din 2013 Fiecare sâmbătă a fost lucrată,dar ne au obligat să nu o trecem in pontaje ca fiind lucrate Am făcut solicitarea ... (vezi toată discuția)
Sambata lucrata = ore suplimentare ? Andreia08 Andreia08 Buna ziua. Sunt angajata unui unui call center cu jumatate de norma -4 ore. In luna iulie am semnat un act aditional pt.marire de salar. Acest act adit. ... (vezi toată discuția)