avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dupa cca 5 luni si dupa ce au dat acceptul de plata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dupa cca 5 luni si dupa ce au dat acceptul de plata mi-au trimis instiintare ca nu imi despagubesc dauna

In 30 Septembrie 2010 un prieten al meu a intrat in spatele meu. A doua zi am mers la asiguratorul [EDITAT] unde avea Stef, RCA, am facut poze, au facut poze, am completat constatul amiabil si apoi s-a mers la service. Au venit agentii si au facut reconstatare, au reparat masina, am primit acceptul de plata si am ridicat masina.

Azi, 3 Mai 2011, am primit o scrisoare prin care mi se spune ca in temeiul unui articol din ordinul CSA ei nu au putut trage concluzii cu privire la accident si prin urmare nu imi vor despagubi reparatiile.

M-am prezentata la sediul din Iasi, de unde imi fusese trimisa scrisoarea, am solicitat sa vorbesc cu directorul de la daune dar au refuzat, trimitandu-mi inspectorul de asigurari care s-a ocupat de caz. Acesta a spus ca cei de la Bucuresti au decis aceaste si ca ii pare rau.

Am fost la service sa vad daca si-au luat banutii si bineinteles ca raspunsul a fost unul negativ, acestia din urma solicitandu-mi plata serviciilor prestate pt autoturismul meu.

Stef a tot incercat sa i-a legatura cu cei de la Bucuresti si sa rezolve cazul si bineinteles ca nu a avut succes.

Va rog mult de tot sa ma ajutati cu ceva recomandari, cum as putea sa rezolv aceasta situatie.

Precizez ca inca mai am fotografiile mele facute in ziua respectiva, dar nu la locul accidentului.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:37, 8 Mai 2011
Dupa ce aveti toate documentele va sfatuiesc sa parcurgeti unele etape inainte de a apela la instanta.
Va recomand ca documetele sa fie analizate de un expert judiciar auto si care sa formuleze obiectiuni la hotararea asiguratorului de a respinge dosarul de dauna. Cel mai bine ar fi ca respectivul expert sa elaboreze un raport de expertiza extrajudiciara. Convocati asiguratorul la conciliere directa unde expuneti concluziile expertului (nu dati raportul de expertiza din mana, nici macar in copie). Daca concilierea esueaza (sunt aproape sigur ca asa va fi) introduceti actiune in justitie, raportul de expertiza constituind motivarea tehnica a actiunii.
Va doresc succes.
~ Conținut șters la cerere ~
arturvutcovici a scris:

Mai multe pe aceeaşi temă [ link extern ] /

Interventie moderator
Stimabile Vutcovici, chiar pretindeti ca sunteti singurul user care poate sa-si faca reclama comerciala , in mod incorect , pe acest forum?Nu luati in considerare faptul ca ati intrat intr-o comunitate care accepta si respecta un regulament si o etica profesionala?
Aveti comentarii profesioniste si corecte in postarile facute.Exista posibilitatea (cunoscuta de toti utilizatorii) prin care puteti fi contactat, acest aspect este suficient, fara a mai fi nevoe sa insistati permanent cu trimiterea la adresa comerciala.Daca doriti si reclama comerciala, aveti posibilitatea sa contactati administratia.
Tin sa va multumesc daca ati inteles.
I.V.Lates

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz deplata dauna pe rca vili84 vili84 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier in data de 21.02.2013 fara victime ,eu fiind lovit din spate (nevinovat), la fata locului s-a deplasat un ... (vezi toată discuția)
Despagubire r.c.a anddrey anddrey problema mea este ca avand un accident in care nu am fost vinovat,cei de la asigurari,avand dauna masini mele peste 200 de mil vechi,o sa bage dosarul la dauna ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurare cristinamihai cristinamihai Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal ... (vezi toată discuția)