avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire r.c.a
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire r.c.a

problema mea este ca avand un accident in care nu am fost vinovat,cei de la asigurari,avand dauna masini mele peste 200 de mil vechi,o sa bage dosarul la dauna totala,si din cate imi spun acestia,bani pe care ii voi primi de la asigurare vor fi in jur de 2500,max 3000 euro.am o skoda octavia,an 2002,o aveam in stare ireprosabila,in urma accidentului suferit au sarit si airbagurile,de aici suma este foarte mare.intrebarea mea este ce pot sa fac,legal,chiar daca este prin judecata,sa-mi fac masina asa cum a fost,fara a mai da bani propri,pt ca nu mi se pare corect ca pagubitul sa plateasca.ce pot sa fac in legatura cu casa de asigurari? multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 10:44, 4 Aprilie 2011
in cursul procesului chemati in instanta asiguratorul dvs sau al celeilalte persoane.
Este foarte adevarat ca asiguratorul RCA al vinovatului nu va poate da mai mult decat valoarea reala a masinii dv la data evenimentului si este putin probabil ca si instantele sa poata hotari sa vi se dea mai mult. Asta este legea. Acum depinde si de cum va prezenta situatia avocatul dv.
inteleg ca nu pot da mai mult decat valoarea masini,dar masina mea,la vanzare second valoreaza.5500,6000 euro,asa se vand,dar ei imi spun ca pretul de catalog e cel mult 3000 euro,iar eu cu acesti bani,imi fac jumatate din paguba.Cu suma care imi vor da,singura mea sansa sa nu mai dau bani este sa iau piese de la dezmembrari.nu mi se pare corect si logic ca sa-mi fac masina din petece cum s-ar zice. va multumesc
Pentru diferenta de paguba puteti actiona in judecata, pe cale civila, vinovatul de producerea accidentului.
tocmai am primit acasa prin curier,o foaie in care scrie:ne rezervam dreptul ca in dosarul cu nr de inmatriculare ...... ne rezervam dreptul de a ne prevala de dispozitiile art 45 pct 3 din ordinul csa nr 52010,care stipuleaza;nu sepot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului,la cauzele si imprejurarile producerii accidentului,precum si cuantumul prejudiciilor.nu stiu din ce cauza,va rog frumos sa ma ajutati,ce trebuie sa fac,de ce nu vor sa plateasca.va multumesc

Alte discuții în legătură

Dauna auto prea mica Silviu19xx Silviu19xx Am fost implicat intr-un accident de masina ca parte vatamata. Firma de asigurari a constatat dauna totala , oferindu-mi suma de 3000 lei. Masina mea este un ... (vezi toată discuția)
Problema [editat] jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Dosar daune MARYUSS2007 MARYUSS2007 Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)