problema mea este ca avand un accident in care nu am fost vinovat,cei de la asigurari,avand dauna masini mele peste 200 de mil vechi,o sa bage dosarul la dauna totala,si din cate imi spun acestia,bani pe care ii voi primi de la asigurare vor fi in jur de 2500,max 3000 euro.am o skoda octavia,an 2002,o aveam in stare ireprosabila,in urma accidentului suferit au sarit si airbagurile,de aici suma este foarte mare.intrebarea mea este ce pot sa fac,legal,chiar daca este prin judecata,sa-mi fac masina asa cum a fost,fara a mai da bani propri,pt ca nu mi se pare corect ca pagubitul sa plateasca.ce pot sa fac in legatura cu casa de asigurari? multumesc
Ordinul 5 al CSA
Art. 45, - Despagubirile se stabilesc prin hotarire judecatoreasca, in cazul in care:
.........
3. Nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului, la cauzele si imprejurarile producerii accidentului, precum si la cuantumul prejudiciilor produse.
Cu alte cuvinte cei de la asigurari au aconsiderat ca asiguratul lor nu este vinovat de producerea accidentului si au respins la plata dosarul. Deci nu va mai ramine decit calea instantei.
Bafta.
din cate am inteles se practica astfel de cazuri si de metode din partea firmelor asiguratoare.stie cineva daca este adevarat??eu deja am angajat un avocat pentru ai da in judecata si pentru a ma despagubi.Am vreo sansa sa castig?merita?sau sunt alti bani pierduti??
Si as mai aveo o intrebare.Masina mea este in service de o luna si jumate,de cand s-a produs accidentul.eu as vrea sa-mi fac masina si sa o iau din service,sta degeaba acolo,si este masina familiei,am nevoie de ea.as vrea sa cumpar,second,doua faruri,buclierul,capota de indreptat,aripa la fel,le gasesc ieftin,la motor nu am nimic,si as putea merge cu ea,ca sa pot sa ma folosesc de ea.ar mai fi multe de cumparat,dar de atatea as avea nevoie sa mearga.intrebarea mea este daca pot sa fac acest lucru,ca sa nu afecteze procesul.pt ca nu vreau sa pierd si bani de pe aceste piese,plus judecata.i-am intrebat pe cei de la firma asig,apropo este uniqa,si au spus ca ei nu mai au nici o treaba cu masina,pot sa o iau din service,ca nu-i intereseaza,si ca in cazul in care se va ajunge la judecata se poate face si o expertiza si din fotografiile facute,si se pot trage concluzi asupra daunelor.intradevar au fost facute poze.pot sa fac acest lucru fara sa ma dezavantajeze,procesul poate sa tina foarte mult timp.
multumesc pt timpul acordat
Da, puteti repara masina in oerice service doriti dv.
Inainte de rep. puteti face si dv. foto: fata spate, lateral dr. lateral stinga, serie sasiu si km bord.. dupa aceste foto obligatorii, faceti foto de ansamblu la piesele lovite si de detaliu. Aceste foto va vor ajuta in eventuala unei expertize (pe linga foto de la asigurari).
Verificati si valoarea de noua a autov. dv. la data accidentului, solicitati de la asig care este coeficientul de uzura, cu alte cuvinte solicitati o adresa scrisa prin care vi s-a stabilit valoarea de nou.
Faptul ca va-ti reparat autov. nu afecteaza sau influenteaza procesul, in fond autov. este proprietatea dv. si puteti fece ce doriti cu el.
Problema [editat]
jaguarxkr
Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Dosar daune
MARYUSS2007
Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)