avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebari privind ridicarile auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebari privind ridicarile auto

Buna seara.Astazi in jurul orei 2 am mers la facultate in centrul Brasovului si din lipsa unor locuri de parcare am lasat masina oprita in spate la Star,pe strada pictor Pop,pe spatiul verde ca sa zic asa,desi pe acelasi spatiu verde se afla un container apartinand firmei de curatenie.Dupa ora de curs am ajuns la locul respectiv si am constatat ca masina a fost ridicata.Am mers la biroul de ridicari RATBv unde mi sa spus ca a fost facuta o constatare de catre un domn de la politia locala(comunitara) si ca a fost ridicata pe temeiul unei hotarari a consiliului local din 2005.Domnul politist de la Rutiera nu stia sa imi dea o explicatie chiar daca am cerut una in repetate randuri.Tot ce mi sa spus este ca daca vreau sa imi recuperez masina trebuie sa platesc taxa respectiva(ceea ce am si facut),ca imi va fi trimisa o constatare acasa(pe care o astept) si ca daca vreau sa actionez in instanta ma sfatuieste sa nu o fac pentru ca amenda este intre 1000 si 2000 de lei(pentru ce nu stiu).I-am explicat domnului de la rutiera ca locurile de parcare erau ocupate,ca nu am oprit pe strada sau pe trotuar deoarece era semnul cu interzisa oprirea si ca am stationat in acea zona.Ceea ce vreau sa stiu este daca domnii au actionat legal , daca exista vreo sansa sa imi recuperez banii(380 lei) si daca contestatia si eventual despagubirea sumei se poate face doar in instanta si nu prin depunerea unei cereri in cazul in care ridicarea a fost abuziva.Va multumesc anticipat,U. Ionut.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:46, 4 Mai 2011
Sansele sunt foarte mici , mai ales ca nu ati parcat intr-un loc permis sau destinat parcarii.
Trebuie sa faca buget primariile si firmele de curatenie.
Hotararile Consiliilor locale daca nu contravin unor legi existente, au acelasi efect ca si legile emise de parlament. Deci politia locala a actionat in virtutea acestei hotarari si nu a gresit cu nimic. Deci slabe sanse sa recuperati vreun ban.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare abuziva a masinilor in constanta dragan1alex dragan1alex Buna ziua! Cred ca toata lumea a auzit ca in Mamaia / Constanta se ridica masini pe banda rulanta si sunt total de acord cu aceasta masura cat timp exista ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina de pe proprietate privata- profi rom food iliuta20 iliuta20 Astazi in jurul orei 14.30 am parcat masina in parcarea Profi de pe strada Aries din Timisoara Dupa ce am facut cumparaturile (circa 10 minute) am iesit ... (vezi toată discuția)
Eliberare loc de parcare privat nu inchiriat barboiionut barboiionut Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal. Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ... (vezi toată discuția)