avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada de circulatie

:coffee:Cat timp pot circula cu o dovada in cazul in care mi-a fost retinut permisul de conducere?
Mentionez ca am contestat p-v de contraventie(am avut deja 4 pct. penalizare..iar acum am executat o depasire pe linia continua!) in termen legal!
Cum trebuie sa procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 13:54, 3 Iulie 2008
Dovada este valabila 15 zile. Insa daca ati contestat procesul-verbal, trebuie sa cereti de la Judecatorie certificat de grefa din care sa rezulte ca aveti proces pe rol pentru palngere la contraventie. Cu acesta va puteti prelungi dovada de circulatie.
Va multumesc!
La cat timp pot cere certificat de grefa, tinand cont ca abia azi am depus plangerea?
Daca o depun azi..pot tot azi sa scot certificat de grefa???


il puteti scoate oricand, dupa depunerea contestatiei impotriva PV la judecatorie.
Multumesc!:coffee:
Cu certificatul de grefa si dovada de circulatie mergi la politia rutiera si iti iei permisul inapoi, intrucat plangerea suspenda executarea sanctiunilor contraventionale. Dupa solutionarea irevocabila a contestatiei fie duci permisul la politie in 15 zile, daca ti-a fost respinsa contestatia, fie pastrezi permisul, insa tot mergi la politie, deoarece in ambele cazuri trebuie sa duci hotararea legalizata.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)
Permis ridicat abuziv mihaimssc mihaimssc pe scurt : Zi de targ auto la iesire din oras . Strada ingusta si dreapta , masini parcate si pe o parte si pe alta ( chiar langa semnele de oprire ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)