avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infractionalitate in liceu, suferinta nerezolvata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infractionalitate in liceu, suferinta nerezolvata

Buna ziua!
Cu ceva timp in urma v-am scris despre problema fiului meu din clasa a 9 a, la liceu. Urmand sfaturile primite am apelat la politistul arondat zonei de care apartine scoala am discutat problema si am stabilit ce variante ar fi de urmat. Luni, 2 mai, in timpul practicii, colegul acela care i-a facut probleme si-n trecut, l-a murdarit cu marker permanent pe fata si pe haine, l-a inchis in baie, l-a batut si a spus ca nu-i pasa de nimeni, n-au ce sa-i faca! Seara cand am aflat evenimentul l-am sunat pe politist si i-am spus situatia. Ieri acesta a mers la scoala si a spus in clasa care sunt sanctiunile legate de agresiuni si altele. Mai mult s-a speriat profesorul de practica decat elevii, mai ales cel in cauza care a incercat sa-l bata din nou! Politistul a spus ca el nu poate face mai mult pentru ca, in incinta scolii, responsabilitatea e a cadrelor didactice. A promis ca va merge sa discute cu directoarea si m-a sfatuit sa nu ma mai implic atata. Nu m-as implica daca s-ar implica cei care trebuie si daca n-ar trebui sa duc munca de convingere cu al meu sa mearga la scoala, pentru ca nu mai vrea! Uite-asa au ajuns profesorii sa se teama de elevi si ei prind curaj sa faca ce doresc. Groaznice vremuri traim!
I-am spus politistului ca daca ma bag eu sa-l bat pe pusti nu rezolv nimic ci e problema lor si trebuie rezolvata legal. Dirigintele asteapta sa iasa la pensie si nu se mai implica, directoarea tot p-acolo. L-as muta la alt liceu dar nu se poate decat in urmatorul an scolar, iar cei de aici ii dau drumul numai anul acesta. Cum e, fiecare scoala are legile ei? Suntem in vestul salbatic?
Va rog frumos invatati-ma ce sa fac, legal. 'La negru' rezolvam problema usor: il bateam pe pusti de ma tinea minte si complicam situatia. Vreau sa rezolvam legal, ca oameni civilizati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 19:05, 4 Mai 2011
daca cei responsabili in scoala nu se implica, depuneti sesizare la inspectoratul scolar.
daca fiul dvs a fost batut (nu conteaza daca la scoala sau pe strada) puteti depune plangere pt loviri si alte violente
Jenu68 a scris:

.... Politistul a spus ca el nu poate face mai mult pentru ca, in incinta scolii, responsabilitatea e a cadrelor didactice.


Cum adica? Indiferent de locul unde se produce agresiunea este Politia care are responsabilitatea sa intervina...Parca am fi pe vremea comunismului cu responsabilitatea educarii care era pasata cadrelor didactice...Sa fim seriosi. Copil dvs. este supus unei agresiuni fizice si psihice si daca pentru partea psihologica Polita nu poate interveni atunci ea poate face ceva pentru aspectul fizic. Depûneti plangere impotriva celui care v-a agresat copilul. Si plangerea sa fie la Politie depusa. Copilul ala are parinti, exista si acolo o responsabilitate. Si in ultima instanta solicitati aprobare de la Inspectorat pentru transferul copilului dvs. AZI si nu mîine, nu peste o luna, nu peste un an. Daca maine (fereasca Dumnezeu!) cretinul ala are un cutit la el si se ia de copilul dvs. sau de altul...cui ii pasa? Cine raspunde? Cui ii pasa ca nu stiu ce reguli are inspectoratului nu permit mutarea unui elev inainte de final de an? Daca era copilul unui senator ahhh.. cum merea totul uns....
Jenu68 a scris:

..........
Am un baiat de 15 ani, elev in cls. a 9 a la un liceu cu profil tehnic. L-am dat acolo tinand cont de aptitudini si inclinatii si el e multumit de ceea ce invata. Problema vine din partea colegilor! De cand s-au desfiintat scolile profesionale foarte multe 'specimene' care n-au treaba cu invatatura au ajuns sa strice bunul nume al unor licee. Se ocupa de orice: furturi, etnobotanice, batai si atatarea colegilor, numai de carte nu.( Am uitat sa precizez ca este un liceu de' baieti'). De multe ori a venit acasa copilul cu bratele vinete de la asa zisele 'jocuri colegiale', cu hainele mazgalite si ghiozdanul murdar, e orice acolo numai scoala civilizata nu!
..............Ar fi o dovada de lasitate daca mi-as transfera copilul si pe deasupra alt liceu mai bun de profil nu exista in oras. La liceu teoretic nu l-as da pentru ca are inclinatii practice.


Am gasit un alt mesaj al dvs. si imi permit sa fac cateva comentarii:
- nu cred ca e lasitate sa iti scoti copilul dintr-un mediu de genul asta unde sufera o trauma teribila la 15 ani;
- ca invata ceva teoretic sau practic...n-are nici o importanta; ce e important e sanatatea lui psihica;
- nu va cunosc copilul insa cunosc alte cazuri in care din copil cuminte si cu bun-simt a devenit o bruta tocmai pentru ca era inconjurat de brute si asta a fost singura solutie, sa intre in troaca porcilor; si va asigur ca e aproape imposibil de iesit de acolo...
- nu va incapatanati sa mergeti pe chestii de etica pentru ca mizati pe copilul dvs.; primul gest pe care l-as face e sa nu mai las copilul la scoala aia; chiar adulti fiind, in viata de zi cu zi facem asta: evitam un loc, o persoana, o situatie care ne face rau...De ce copilul dvs. trebuie sa mearga la scoala asta in conditiile pe care le descrieti? Ce conteaza e sa fie sanatos la cap, cuminte si restul se rezolva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)
Agresiune copil la scoala miaaleja miaaleja buna ziua, azi fetita mea de 7 ani a venit de la scoala batuta de un coleg de clasa.dar batuta destul de bine are vanatai,zgarieturi pe fata.Am fost si am ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)