avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... participare PJ la constructie imobil PF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

participare PJ la constructie imobil PF

Exista vreo modalitate legala prin care o societate comerciala (SRL) sa poata contribui financiar la realizarea unui imobil al unei persoane fizice (ex. al asociatului unic al SC respectiv) cu o cota parte din cheltuielile respective, iar in schimbul acestei contributii sa obtina spre exemplu un drept de uzufruct?
Prin ce tip de contract s-ar putea realiza aceasta ?
Mentionez ca terenul si constructia la rosu sunt proprietatea persoanei fizice.

Prin ce modalitati o societate comerciala si o persoana fizica pot participa impreuna la realizarea unui imobil?
Multumesc in avans ptr raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Deschidere societate comerciala pe numele unei persoane care lucreaza la stat toadera toadera Buna ziua! O ruda apropiata vrea sa deschida o societate comerciala pe numele mamei mele, adica ea sa fie proprietar si administrator la noua firma. El nu ... (vezi toată discuția)
Pot construi sediu firma si locuinta ? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am si eu o intrebare. As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat pe persoana fizica, iar materialele as vrea sa le ... (vezi toată discuția)
Stie cineva? roshia roshia 1.cat ma costa infiintarea unui srl cu 2 actionari?dar deschiderea unui punct de lucru? 2.pretul unui srl. in care introduc tot codul caen e diferit fata de ... (vezi toată discuția)