avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Durata rejudecare proces partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Durata rejudecare proces partaj bunuri comune

Buna ziua,
As dori sa aflu mai multe despre ce inseamna rejudecarea unui proces de partaj bunuri comune,ce dureaza de 4 ani.
Procesul de partaj bunuri comune a ajuns la Curtea de Apel si aceasta a retransmis dosarul la Judecatorie spre rejudecare din cauza unui viciu de procedura....nu stiu care ar fi acest viciu de procedura???
Ce se intampla de acum, se vor cere martori noi sa fie audiati , se vor cere documente noi sau se judeca dupa documentele aflate in acest moment la dosar?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 11:14, 3 Iulie 2008
Se va proceda la rejudecare si administrarea de probe.
Puteti audia martori noi.

avocat Claudiu Lascoschi
Depinde cu ce dispozitii s-a dat decizia de casare si de trimitere a cauzei spre rejudecare. daca acolo se specifica ca se vor administra probe noi.....se vor administra. Daca acolo se spune doar ca din cauza unui viciu de procedura- adica nu a fost citata corect o parte, sau nu s-a administrat o proba incuviintata- se va cita partea respectiva pentru a se indeplini corect procedura. Ar trebui sa ne dati mai multe detalii legate de ceea ce scrie in dispozitivul deciziei Curtii de Apel.
Regula este ca atunci cand se caseaza o hotarare judecatoreasca si se trimte spre rejudecare, instanta de recurs, ca instanta superioara, dispune si ce anume sa se efectueze de catre instanta respectiva, cea care a primit din nou dosarul. Mergeti la arhiva si cereti dosarul, faceti copie de pe decizia de la Curtea de Apel sau scrieti ce se cere sa se faca de catre iinstanta, dupa aceea reveniti cu un raspuns.
Cu stima.:)
Va multumesc mult pentru informatiile oferite.
Voi afla decizia de la Curtea de Apel si o voi posta pentru ajutor.
Multumesc inca o data!

Buna ziua,
Revin cu decizia Curtii de Apel,care este urmatoarea:
ADMITE RECURSUL. CASEAZA DECIZIA RECURATA.ADMITE APELURILE.DESFIINTEAZA SENTINTA APELATA SI INCHEIEREA DATA DE JUDECATORIE SI TRIMITE CAUZA SPRE REJUDECARE LA INSTANTA DE FOND ,RESPECTIV JUDECATORIE.
La ce trebuie sa ma astept de acum incepind?Se vor mai audia martori , se vor cere probe noi la dosar si cat mai dureaza procesul? Se mai ajunge la Tribunal si Curtea de Apel sau este functie de valoarea bunurilor comune?
Va multumesc mult.
:offtopic: Nu mai redactati mesaje consecutive, apasasti EDIT si completati-l pe cel anterior. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Prin desfiintarea sentintei si a incheierii data de judecatorie si trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta de fond, practic o luati de la capat. Aceeasi cauza de la inceput.Adica administrare de probe, pronuntare de sentinta si cine stie...poate chiar apel si recurs (din nou). Ca timp material...poate dura la fel cat a durat prima oara, poate chiar mai mult.
Inarmati-va cu rabdare si ...mult succes.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile pentru a putea exercita caile de atac extraordinare? ContSters88476 ContSters88476 In contencios, am pierdut la tribunal si la curtea de apel, dar am inteles ca as putea exercita ceva cai extraordinare de atac inainte de a apela la CEDO. ... (vezi toată discuția)
In ce termen pot contesta decizia pronuntata in recurs? vasilika29 vasilika29 Am depus o cerere pt recurs si de la prima infatisare mi s-a refuzat recursul. as dori sa stiu ce termen am de la incheierea recursului data in 5 aprilie ... (vezi toată discuția)